MARCEPAN Opublikowano 16 Września 2009 #1 Opublikowano 16 Września 2009 W internecie znalazłem ofertę, od której radość wstapiła w moje serce. Czy mozna przepuścić taką okazję? Chyba się zdecyduję, ale mam małe pytanko. Nie wiem czy ten temat był już poruszany, nic nie znalazłem. Otóż sprzedawca oferuje akwarium 450l. w dwóch wersjach - profilowane i proste. Profilowane akwaria zawsze bardziej mi się podobały. Czy akwarium tej wielkości przy profilu dużo traci na pojemności? Ile tak naprawdę litrów jest w profilowanym akwarium? Krótko mówiąc, jakie są wady i zalety jednego i drugiego. Poniżej link z aukcji. Mógłbym wpuścić do swoich rybci trzeci gatunek www.allegro.pl/item740821261_akwarium_4 ... _raty.html
Patrykolo14 Opublikowano 16 Września 2009 #2 Opublikowano 16 Września 2009 Weź proste,profilowane to chyba 400l
yaro Opublikowano 16 Września 2009 #3 Opublikowano 16 Września 2009 nie miałem dużego akwarium profilowanego, tylko małe - więc nie wiem jak jest ze zniekształceniami przy dużym - jednak ja sam już więcej profila bym nie kupił
mutra Opublikowano 16 Września 2009 #4 Opublikowano 16 Września 2009 żadnych profili - tylko proste. Miałem 112 w profilu. Więcej żadnego mieć nie będe.
sysgone Opublikowano 16 Września 2009 #6 Opublikowano 16 Września 2009 Tylko proste. Choćby ze względu na łatwiejsze czyszczenie szyb - nie tylko prawo-lewo, ale i góra-dół. Zniekształcenia pominę.
eljot Opublikowano 16 Września 2009 #7 Opublikowano 16 Września 2009 miałem profil i nie wiem czy przypadek ale bardzo łatwo rysowała się szyba profilowana na bocznych tego nie zauważyłem :?
MARCEPAN Opublikowano 16 Września 2009 Autor #8 Opublikowano 16 Września 2009 6:0 dla prostego !!! Nie spodziewałem się, że to będzie aż tak proste. Chyba nie powinienem mieć wątpliwość Tymbardziej, że jak pisze Patrykolo14 przy profilu można stracić nawet 50 litrów! To dużo.
aarset Opublikowano 16 Września 2009 #9 Opublikowano 16 Września 2009 miałem profil i nie wiem czy przypadek ale bardzo łatwo rysowała się szyba profilowana na bocznych tego nie zauważyłem :? Coś w tym jest. Też to zauważyłem.
mutra Opublikowano 16 Września 2009 #10 Opublikowano 16 Września 2009 6:0 dla prostego !!! Nie spodziewałem się, że to będzie aż tak proste a ja się spodziewałem nie znam ani jednej osoby która by kupiła profil dwa razy. Podejrzewam również że jakby zapytać na forum ludzi którzy mają drugie, trzecie, czwarte akwarium z kolei to też by się nikt z profilowanym nie znalazł.
Rekomendowane odpowiedzi