Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :) właśnie zaczynam swoja przygode z malawi... akwarium 120x40x50 profilowane juz odstane 3 tygodnie... pH- 8, NO2- 0,1, NO3- 20 czy takie parametry sa dobre by wpuścić już rybki??

od tygodnia pływaja w nim juz prętniki które sa w nim tymczasowo, potem zostana przeniesione do innego akwa, no i raczki zeby objadły glony z kamienie, gdyz mam kamienie z rzeki :P i tu pojawia sie problem... nie mam pojecia jaka zrobić by obsade... chciałabym 3-max4 gatunki wydaje mi sie ze na 4 takie akwa maxymalnie. nie chciałabym obsady takiej jak rdzawy, saulosi i maingano. chciałabym by rybki nie były agresywne wobec siebie i były kolorowe :) grot kamiennych mam w 3 (_._) :P wiec mysle ze jeden gatunek terytorialny dał by rade z innymi łagodniejszymi.

czy np yellow (1-4), maingano(1-4) i złocisty(1-5) mogły by być razem??

Opublikowano

Proszę poczytać FAQ. Znajdziesz tam odpowiedzi na 90% pytań. Po tym poczytaj o obsadach proponowanych do 240l jest tego masę w tym dziale.

Zalecam i nakazuję wyjęcie tych ryb i krabów przed wpuszczeniem docelowej obsady. Przed glonami się NIE UCHRONISZ. Taki urok malawi.

W skrócie, wszystko o co pytasz jest w tym dziale i FAQ.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.