Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak myślicie, mógłbym coś dorzucić do moich Yellowków i Afry? Brakuje mi koloru i widziałbym tu coś pomarańczowego, coś w stylu red - blue, tylko mięsożerne. Nic mi nie przychodzi do głowy.

Opublikowano

Pytam, bo skomplikowała mi się sytuacja finansowa i kupno większego zbiornika przesunie się w czasie może nawet o 2-3 lata.

Cóż, poczekam.

Yaro, ale do większego akwarium (od 500 - 800 l.) coś się znajdzie? Wiem, ze mam jeszcze mnóstwo czasu, ale planowanie obsady dwa lata wstecz nie jest chyba zbyt wczesne :)

Opublikowano

Yaro, ale do większego akwarium (od 500 - 800 l.) coś się znajdzie?

Do większego owszem :)

Naprzyklad m. chipokae, można s. fryeri, zresztą do tak duzego zbiornika spokojnie prawie każdegoo mięsożercę.

Opublikowano

Ja do yellow i afry dałem maingano i narazie jest spoko bo wszystkie to młodzież a co dalej to się zobaczy.

Redy itp to napewno się nie zmieści do 240 a szkoda bo też mi pasowało

Opublikowano
Ja do yellow i afry dałem maingano i narazie jest spoko bo wszystkie to młodzież a co dalej to się zobaczy.

Redy itp to napewno się nie zmieści do 240 a szkoda bo też mi pasowało

A jaki masz zbiornik? Bo w 240l. na pewno będzie im ciasno! Yellowki są spore, a Afry agresywne. U mnie Yellowki podkopują tło (strukturę), zeby choć na chwilę sie schować. Cóż, z pięciu malutkich Afr wyrosły mi aż trzy samce i rządcą niepodzielnie!

Opublikowano
Cóż, z pięciu malutkich Afr wyrosły mi aż trzy samce i rządcą niepodzielnie!
Niepodzielnie ;) tylko chwilę, tylko czekać jak same za siebie się również wezmą .
Opublikowano

wiem że może być ciasno po 6 szt w sumie 18 to napewno za dużo ale jak podrosną to się zobaczy a narazie jest ciekawie i ładnie szaro żółto niebiesko ..... :D