pastel Opublikowano 25 Sierpnia 2009 #1 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 No więc stałem się szczęśliwym/nieszczęśliwym posiadaczem pompy Resun B-2000. Po zamontowaniu w akwarium leci mi woda ponad lustro wody. Może brakuje jakiejś części, no i gdzie jest regulacja przepływu?
koteczek555 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 #2 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zmień sobie końcówkę na tę niepodzielną i już nie będzie lecieć ponad lustro wody A regulacji przepływu nie ma niestety
pastel Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor #3 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Nie mam więcej części oprócz tych na obrazku.... Ehhh...
slawek gorol Opublikowano 25 Sierpnia 2009 #4 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 boze......... czytasz a nie grzmisz,, jak koteczek napisala masz zla koncowke.. eee..w filtrze.. jak masz wolna dziure i tak wielka glowice (tez ja mam:) ) to bedzie dmuchac tez w gore.. zmien wentyl i bedzie ok ew. jak nie masz czesci to zaklej silikonem gorny wylot i ciesz sie niepochamowanym strumieniem btw. jak kupiles nowa glowice to musisz miec czesci
pastel Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor #5 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Nie mam więcej części oprócz tych na obrazku.... Ehhh... Nie po to kupowałem nowy sprzęt żeby teraz bawić się w przeróbki... W każdym razie już wiem o co chodzi, filtr niekompletny.
koteczek555 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 #6 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 No to ktoś zapomniał wrzucić do pudełka jeszcze jedną końcówkę. Albo reklamacja, choć nie wiem czy ma sens, albo tak jak Sławek mówi zakleić górny wylot
MateuszT Opublikowano 25 Sierpnia 2009 #7 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Nie da się wyciągnąć zupełnie końcówki?
kunta Opublikowano 25 Sierpnia 2009 #8 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Ja się podczepię do wątku. Kupowałem kiedyś kubełek i dostałem jako gratis taką właśnie głowicę. Leży sobie ona od kilku miesięcy w pudełku i czeka ... no właśnie na co. Odpaliłem ją raz w wannie żeby zobaczyć jak "dmucha: i nawet nieźle. Wytłumaczy mi ktoś może jak się tego używa? Doczepia się to do czegoś (coś jak pojemniki na wkłady filtracyjne w filtrze wewnętrznym) czy jeszcze inaczej się ją stosuje?
koteczek555 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 #9 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Można takie pojemniki, ale chyba większość nakłada samą gąbkę
kunta Opublikowano 25 Sierpnia 2009 #10 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Jakieś specjalne te gąbki są czy jak?? No i kolejna sprawa - jak to się ma do czyszczenia tej gąbki? Jeżeli chcesz ja wypłukać, wyłączasz filtr, wyciągasz i co... nie odpada cały ten syf który się przez ten czas na nim nazbierał??
Rekomendowane odpowiedzi