Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kupiłem i od tygodnia po całym dniu leżenia na dnie muszę go wyławiać.

Wrzucam co 2 dni i zlew totalny - tylko wodę mąci.

Będę chyba musiał zapodać go po głodówce...

Opublikowano
Ja kupiłem i od tygodnia po całym dniu leżenia na dnie muszę go wyławiać.

Wrzucam co 2 dni i zlew totalny - tylko wodę mąci.

Będę chyba musiał zapodać go po głodówce...

Jak coś jest drogie to nie znaczy dobre np, (kawior nie każdy lubi)

Dostałem troszkę Dainichi Veggie Deluxe Baby i nie bardzo im to smakuje (lepiej już jedzą suchą dafnie hihihi)

Opublikowano

Witam!

Zmiana pokarmu czy wprowadzenie nowego zwykle wiąże się z początkowym brakiem zainteresowania ze strony ryb. A szczególnie gdy ryby przywykły do zupełnie innej karmy np.płatków.

Gdy pierwszy raz podawałem go Tropheusom zareagowały na niego bardzo pozytywnie. Za początku dość nieufnie ale po chwili woda się gotowała. Z tym że ja przed nim podawałem inne granulki podobnej wielkości. Nie miałem także kłopotów podając NF. Był zjadany natychmiast. Testoawałem te pokarmy na długo zanim zostały wprowadzone do sprzedaży w Polsce ;)

Proponuje na początku podawać go z ulubioną karmą ryb (więcej tej ulubionej) i stopniowo przechodzić na nowy pokarm. Dobrym sposobem jest poprzedzić przestawienie na nową karmę kilkudniową głodówką.

Marcin T. <')))><

Opublikowano

Wcześniej karmione były Hikari i NF więc nie powinny mieć problemu z tego typu pokarmem.

Teraz jest już trochę lepiej bo jedzą i to tak jakby z przymusu ale dopiero jakieś 5 minut po wrzuceniu pokarmu do baniaka (kiedy już woda jest mętna od pokarmu)

No właśnie czy to normalne że ten pokarm aż tak wodę mąci??

Opublikowano
nie, nie powinien powodować zmętnienia wody

Sorki może źle się wyraziłem.

On nie powoduje jakiegoś niesamowitego zmętnienia tylko po wrzuceniu przez jakiś czas widać jak by coś się z niego uwalniało (jak by zaczął się rozpuszczać) i to powoduje delikatne zmętnienie wody które znika po kilkunastu minutach.