cezarix Opublikowano 11 Lipca 2009 #1 Opublikowano 11 Lipca 2009 Po paru latach dojrzałem w końcu do zmian, chcę zupełnie wymienić obsadę, w związku z tym większa część mojej jest do wzięcia - ale nie o tym chciałem. Myślę nad takimi dwoma zestawami (oczywiście albo-albo) i tu pytanko głównie do tych z Was, którzy wymienione gatunki mieli/mają o opinię Aulonocara baenschi Copadichromis borleyi Kadango Otopharynx lithobates Lethrinops lethrinus Sciaenochromis fryeri Copadichromis borleyi kadango Aulonocara steveni hongi Otopharynx lithobates lub jeszcze c. moori w zestawieniu z fossochromis rostratus + coś, ale co ?? Z mojej obsady w baniaku na pewno zostaną 3 samce fryeri i cyrtocara. Przy okazji pytanko do kolegów/koleżanek z południowego wschodu - poszukuję piasku bazaltowego (czarnego, granulacja 0/2) a wiem że gdzieś tam można to bez większych stresów kupić - może ktoś ma możliwość - transport mógłbym zorganizować.
danielj Opublikowano 11 Lipca 2009 #2 Opublikowano 11 Lipca 2009 Miałem drugi zestaw , ale zamiast Irokeza miałem Aulonki Jacobfreibergi i było pięknie i spokojnie. Rządy dzierżył Copadichromis , a pretendentem , zawsze gotowym do rywalizacji był samiec Jacobfreibergi
Rekomendowane odpowiedzi