slovik Opublikowano 26 Listopada 2006 #1 Opublikowano 26 Listopada 2006 mam akwa 240 L i mam zamiar kupic takie gatunki : pyszczak yellow pyszczak złocisty pyszczak johannii czy mozna te 3 gatunki trzymać razem w jednym zbiorniku ? proszę o odpis pozdrawiam
mars Opublikowano 26 Listopada 2006 #2 Opublikowano 26 Listopada 2006 Jeżeli mianem "złocisty" określasz Melanochromis auratus to jego połączenie w jedny akwa z M. jahannii nie wydaje mi się najlepszym pomysłem
slovik Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor #3 Opublikowano 26 Listopada 2006 Jeżeli mianem "złocisty" określasz Melanochromis auratus to jego połączenie w jedny akwa z M. jahannii nie wydaje mi się najlepszym pomysłem tak chodzi mi o M.auratus ...
Rajwus15 Opublikowano 26 Listopada 2006 #4 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zdecydowanie nie... Po 1 kwestia żywienia Po 2 nie laczy sie dwóch ryb tak do siebie podobnych z jednego rodzaju Po 3 agresywnosc dwoch Melanochromisow... One sie w takim akwarium najprawdopodobniej powybijaja.. Nie wspominając już co się stanie z yellow
slovik Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor #5 Opublikowano 26 Listopada 2006 a gdyby zamiast M.auratus dać P.saulosi wtedy zestaw wygladałby następująco : Yellow Saulosi Johannii
G_Z Opublikowano 27 Listopada 2006 #6 Opublikowano 27 Listopada 2006 Witam Zostaw Yellow i Saulosi. Daj duze grupy haremowe i bedzie git Ewentualnie zamiast Yellow doloz do kontrastu inny gatunek np. Socolofi... Pozdrawiam 8)
harisimi Opublikowano 27 Listopada 2006 #7 Opublikowano 27 Listopada 2006 Daj saulosi yellow i lepiej zamiast Johanni daj maingano i też będzie git.
Skalarowski Opublikowano 27 Listopada 2006 #8 Opublikowano 27 Listopada 2006 Lub znane połączenie saulosi,yellow,rdzawe
slovik Opublikowano 27 Listopada 2006 Autor #9 Opublikowano 27 Listopada 2006 Daj saulosi yellow i lepiej zamiast Johanni daj maingano i też będzie git. dużą różnice zrobi wprowadzenie maingano zamiast johanni ?
harisimi Opublikowano 27 Listopada 2006 #10 Opublikowano 27 Listopada 2006 Różnica jest w stopniu agresji i wygladzie. Johanii jest agresywniejszy, choć i maingano nie jest aniołem w 3 gatunkowym zestawie powinno byc jednak OK.
Rekomendowane odpowiedzi