Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie chcę się tu czepiać ale do takich pytań jak nie zdecydowanie służy np. galeria dział sprzęt. Tutaj w dziale DIY umieszczamy tylko gotowe projekty. Trochę przesadzasz z tymi zdjęciami to twój baniak i tobie ma się podobać rozmieszczenie kamieni.

Opublikowano

Tak jak napisał szulo - do dopracowywania aranżacji służy gala. Poza tym inaczej to wygląda w baniaku, po zalaniu, przy docelowym oświetleniu a inaczej tak jak to przedstawiłeś.

IMHO - tło i kamienie które chcesz zastosować mają się do siebie jak czerwony kapturek do muminka :) mi się nie podoba :|

Opublikowano

A ja mam pytanie natury technicznej - ile waży takie tło i jaka jest odległość od tylnej ściany akwarium , a końcem tła?

Zastanawiam się nad takim tłem, gdyż ładnie ukrywa filtry, jednak obawiam się, że znacznie ogranicza przestrzeń dla rybek.

Opublikowano
A ja mam pytanie natury technicznej - ile waży takie tło i jaka jest odległość od tylnej ściany akwarium , a końcem tła?

Zastanawiam się nad takim tłem, gdyż ładnie ukrywa filtry, jednak obawiam się, że znacznie ogranicza przestrzeń dla rybek.

Grubości takiego tła są różne wszystko zależy od inwencji twórczej wykonującego takie tło. Waga jest znikoma styropian i pianka dużo nie ważą. A to ze znacznie ogranicza przestrzeń w baniaku to zależy od grubości zastosowanego styropianu i ilości pianki. Ja do swojego tła zastosowałem styropian 2 cm po nałożeniu pianki i CR w najgrubszym miejscu mam około 8-10cm.

Opublikowano

Nie znacznie, ale tyle miejsca ile zaplanujesz poswiec. Nalezy tez pamietac, ze takie tlo stanowi tez jakies kryjowki dla ryb, wiec nie sa to tylko atrapy cieszace oko akwarysty.No i oczywiscie doskonala okazja zeby schowac wyloty filtrow,grzalki itp wiec cos za cos.

Wagą bym sie nie przejmowal, mam nawet wrazenie ze styropianowe tla sa trudno zatapialne :/

Opublikowano
Nie znacznie, ale tyle miejsca ile zaplanujesz poswiec. Nalezy tez pamietac, ze takie tlo stanowi tez jakies kryjowki dla ryb, wiec nie sa to tylko atrapy cieszace oko akwarysty.No i oczywiscie doskonala okazja zeby schowac wyloty filtrow,grzalki itp wiec cos za cos.

Wagą bym sie nie przejmowal, mam nawet wrazenie ze styropianowe tla sa trudno zatapialne :/

Trudno zatapialne są i to bardzo dlatego też by zwiększyć wagę takiego tła pokrywa się je kilkoma warstwami CR co i tak do końca nie rozwiązuje problemu zatapialności. inaczej mówiąc jak chcesz by ci tło nie wypłynęło po prostu je przyklej do tylnej szyby.

Opublikowano

Już sam nie wiem, coraz bardziej chodzi mi po głowie żeby zamalować czarnym matowym sprayem tylną i boczne szyby i dać sobie spokój z tym tłem bo nie mogę dopasować kamieni żeby mi wszystko ze sobą grało ;/ Sproboje jeszcze z bardziej płaskimi kamieniami a jak nie będzie to dalej do mnie przemawiało to czarny spray i dwa większe kamulce po bokach i kilka mniejszych, cos w stylu Demason's rock w galerii...

Tylko troche szkoda kasy i robuty włożonej w to przeklęte tło ;/

Opublikowano

Może jednak zostane przy tym tle, płaskie łupki prezentują się troche lepiej... przynajmniej tak mi sie wydaje... prosze doradźcie coś, dopiero zaczynam moją przygode z malawi i chciałbym zeby mój zbiornik był w choc malym stopniu tak piekny jak niektóre z waszych ;/

Wiem że to nie ten dział, chce już zamkną ten temat, prosze tylko o ostatnie podpowiedzi... czy dobrze to wygląda? Ewentualnie co zmienic?

post-9034-14695712226205_thumb.jpg

post-9034-14695712227121_thumb.jpg