Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

słuzy uzyskaniu faktury.

Jaką gruba warstwę kładłeś? Mnie na tło o wymiarach 150/60 wystarczyło 3 kg i malując 2 warstwy. Całkowicta grubosć kleju na płaskim ok 2 mm. Wiadomo zagłebienia, uskoki w tych miejscach więcej kleju.

Opublikowano

Trudno mi powiedzieć jaka grubość warstwy wyszła? Czy tam gdzie widać styropian mogę kłaść akryl?

Jeszcze jedno pytanie, czy CX5 też należy nawilżać tak jak CR65? Jeżeli tak, to jak długo?

Opublikowano

jeśli akryl zakryje u Ciebie fakturę styropianu to nie ma żadnego problemu (chyba że lubisz taką faturę).

Jak długo zwilżać ? tak by całkiem nie wysechł. Polecam z 3 dni trzymać w stanie wilgoci. Inaczej mogą (nie muszą) pojawić się wykiwty wapnia. Wytzymałość CX-5 uzyskuje bardzo szybko. ale jednak ciągle pracuje. NIektórzy praktycznie jak tylko "wyschnie" topią w zbiorniku i nie ma żadnyhc problemów. Jendak jeśli chcesz położyc farbę, to tylko na dobrze wyschnięty CX. na mokrym, często farba nie trzyma.

Jednak najważniejsze dla tych szybkowiążących sa pierwsze minuty i godziny. - czyli nie wystawiać na wiatr i silnie operujące słońce czy grzejniki.

Opublikowano

Rozumie, że nikt tak nie robił, lub tak robić się nie powinno? Może mało jasno się wyraziłem, chodzi mi o to, żeby do rozrobionego CX5 dolać troszkę emalii akrylowej. Da radę w ten sposób?

Opublikowano

Tło mam już gotowe. Dzisiaj zalałem akwarium wodą i na jej powierzchni pojawiła się biała piana. Też tak mieliście? Chcę, żeby pochodziło tak ze trzy dni na samym filtrze wewnętrznym, żeby wszystko się dobrze wyczyściło. czy może wylać tą wodę i nalać drugiej?

Opublikowano

Chyba macie mnie już dosyć, a raczej moich pytań. Niestety mam mały problem i jeszcze raz o coś zapytam.

Mam tło wew. z CX5 pomalowane emalią akrylową. Emalia schla około 3 dni, po czym zalałem akwarium wodą. Rano woda była mętna. Wylałem ją i napełniłem zbiornik na nowo. Dzisiaj przyszedłem z pracy i widzę to samo. Wylałem całość, i 3 razy spłukiwałem tło wężem(około 100l na raz). Napełniłem zbiornik ponownie o godz. 18-ej i jak na razie jest oki. Czy powodem tego zmętnienia mogła być rozpuszczająca się w wodzie farba?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

dosyć smiesznie ponieważ mam na odwrocie tubki napisane;

do uszczelniania elementow z tworzyw sztucznyc , płyt z pcv lub plexi..

Nie będę się pitolił, musze poszukać tego akwarystycznego.