yaro Opublikowano 12 Czerwca 2009 #11 Opublikowano 12 Czerwca 2009 a mi niestety nie jednak to twoje tło i tobie powinno sie najbardziej podobać
Jarosław Woźniak Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor #12 Opublikowano 12 Czerwca 2009 koteczek555 ------------- Co do malowania to mam mieszane uczucia Jesli będę malował to na kolor zbliżony do piaskowca,ponieważ reszta wystroju będzie właśnie z piaskowca.
sision Opublikowano 13 Czerwca 2009 #13 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Ja bym zrobił tak, jak pisał meth - powycinaj trochę w kilku miejscach piankę, żeby efekt był bardziej 3D. Na pewno będziesz zadowolony. A boków nie robisz?
Jarosław Woźniak Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor #14 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Co do boków to sam nie wiem :? W narożnikach postawie wysokie głazy piaskowca aby zamaskować sprzęt i zobacze jak to będzie wyglądac.Na boki myslałem przykleic czarną folie.......no nie wiem jeszcze pomyśle
czester_ Opublikowano 13 Czerwca 2009 #15 Opublikowano 13 Czerwca 2009 A ja będe inny i powiem że mi tło się podoba. Ale:P jedyne co bym zmienił to pogrubił tło w miejscach gdzie zbliża się ku dołowi. Tzn od wysokości 1/4 tła w dół zrobił wyraźne zgrubianie się tła.
Jarosław Woźniak Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor #16 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Tak wygląda po pierwszej warstwie cr-u
eljot Opublikowano 13 Czerwca 2009 #17 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Ja ostatnią warstwę z Cr zmieszał bym z żółtym piaskiem (chyba tak się da nie wiem na pewno bo nie robiłem ) i nie malował powinno dać fajny matowy efekt i przypominało by twoje piaskowce (jeśli te same co w galerii)
Drak Opublikowano 13 Czerwca 2009 #18 Opublikowano 13 Czerwca 2009 O ile pamiętam CR-u nie można z niczym mieszać,chyba że z barwnikiem (?).
meth Opublikowano 13 Czerwca 2009 #19 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Z opakowania: Materiału nie należy mieszać z innymi spoiwami i wypełniaczami. Zalecają jedynie to: W przypadku przerwy w pracy dłuższej niż 12 godzin należy do wody zarobowej dodawać emulsji Ceresit CC 81 http://katalog.bplusb.pl/pdf/ceresit/karty/cr65.pdf Barwnik dodawałem co prawda przy każdym tle i nic strasznego się nie stało, ale powłoka z barwnikiem jak na moje oko jest bardziej krucha. Tło z Cr najlepiej wygląda po jakimś roku, gdy gęsto zarośnie wszelakim glonem (spójność z kamieniami też jest wtedy zachowana )
eljot Opublikowano 13 Czerwca 2009 #20 Opublikowano 13 Czerwca 2009 gdzieś czytałem że ktoś mieszał z piachem ale nie pamiętam może to była farba :?
Rekomendowane odpowiedzi