Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witem. Mam problem z filtrem. W zespole tłoka z otworu z którego wychodzi przewód zasilający kiedy urządzenie jest wyłączone kapie woda a kiedy go włączę woda z tego otworu sika jak że strzykawki. Proszę o poradę co mogę zrobić w tej sytuacji. Nowy tłok kosztuje ok 200zl więc wymiana jest nie opłacalna. Planuje zalać ten otwór silikonem ale nie wiem czy to dobry pomysł.

Proszę forumowiczy o podpowiedzi za które z gory dziękuję.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jesteś pewny że to z tego otworu? A może masz nieszczelność w zespole sterującym międzu nim a tym otworem jest rowek który może cię zmylić. Sprawdź uszczelki w zespole może tu jest problem ?

Opublikowano

Witam. Wczoraj myślałem ze to właśnie ktoras z uszczelek. Kupiłem cały komplet, wymieniłem wszystkie uszczelki i nasmarowalem wazelina. Problem nie ustąpił. Dzisiaj przyjzalem sie dokładniej i zobaczyłem ze to właśnie z tego otworu z którego wychodzi przewód. Boję sie tam wpuszczać silikon ze zakleje coś czego nie powinienem. Może ktoś zna budowe tego tłoka i może napisać czy silikon może coś tam zablokować?

Dodam ze mowa jest o starszym typie unimaxa z wyjkowanym zespołem tłoka.

Opublikowano

Tak to jest dokładnie ta część. Próbowałem to rozebrać ale... To jest chyba "nierozbieralne"... Też właśnie się obawiam że silikon wyskoczy... Nie wiem co z tym zrobić :(

Opublikowano

Tak to jest dokładnie ta część. Próbowałem to rozebrać ale... To jest chyba "nierozbieralne"... Też właśnie się obawiam że silikon wyskoczy... Nie wiem co z tym zrobić :(

Opublikowano

Jeszcze poczekaj może ktoś na forum miał podobny problem jeśli nie to ja bym to spróbował zalać żywicą epoksydową albo klejem Distal jakoś tak się nazywa dwuskładnikowy po zmieszaniu jest dość płynny. Jak się coś sklei co nie powinno to trudno będziesz musiał kupić nową :(