Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod jeden statecznik masz zamontowane dwa startery. Niemożliwe jest u ciebie załączać tylko jedną świetlówkę. W momencie wykręcenia startera przerywasz obwód i nie ma prawa działać.

Więc albo robisz nową instalacje albo musisz zostać przy bierzącym ustawieniu.

Nic w tej sprawie więcej nie da się powiedzieć.

Opublikowano

Rzecz jest strasznie prosta. Ja przy takiej samej pokrywie używam jednej świetlówki. Jak? ano tak, że tą z tyłu lekko przekręciłem, więc świeci. Ale jest. Elektrykiem nie jestem, więc nie wiem, czy to ma ręce i nogi. Ale działa...

Opublikowano
Jak? ano tak, że tą z tyłu lekko przekręciłem, więc świeci.

chyba nie świeci!!!

Niby jest to jakieś rozwianie ale przypomina mi jeżdżenie dieslem na oleju rzepakowym ... niby można ale co z tego wyjdzie w przyszłości ?

Miej nadzieję że nic Ci tam nie zacznie iskrzyć, topić się lub palić.

Opublikowano

Mikołaj zrób tak jak na schemacie Kunty teoretycznie przy zwartym obwodzie jednej druga powinna świecić normalnie, nie wiem czy przy wyłączaniu przełącznikiem nie będzie zgrzytów ale jak nie spróbujesz to się nie dowiesz :wink:

Opublikowano

Jak widzę tę wromakowskie pokrywy to mam tylko jedno skojarzenie... BLEEEEE

Mam taką jedną w garażu i w sumie to nie wiem po co ją w ogóle trzymam... paskudstwo obrzydlistwo.... :?

Opublikowano

Ja uważam że cały wromak to chała np; zamówiłem akwa napełniłem wodą i po dwóch tygodniach pękło ,tło zamówiłem żółto brązowe z zielonym akcentem a przyszło czerwone , pokrywy wromaka są takie beznadziejne że nawet nie zadbali o ich wyposażenie jak ja mam ją podnieść i trzymać bo nie ma podpórek i włącznik się już dwa razy rozpad bo jest z takiego plastiku więc zamontowałem włącznik od lampki biurowej . Jednym zdaniem wromak to badzie i chała robi tanie ale z jakością zerooooooo :evil: :x :? :(:(:(:(:( :shock: .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a ja nie narzekam na swoja pokrywę, fakt że jest uciążliwa przy pracach w akwarium, ale ile czasu na te prace poświęcasz tygodniowo ? 15? 20 minut ? jedyne co mógłby Wromak zmienić w swoich pokrywach to struktura pokrywy, bo ta "niby skórka pomarańczy" jest ciężka do utrzymania w czystości. No w sumie jeszcze musiałem swoja pokrywę lekko zmodyfikować bo mi rurki nie chciały wejść od kubełka ze względu na wzmocnienie które było jeszcze pod wlotami do przewodów, ale nie wiem czy to wina pokrywy czy po prostu akwarium nie jest "wromakowskie"