milc Opublikowano 20 Listopada 2006 #1 Opublikowano 20 Listopada 2006 Akwarium 200x50x50, 500L brutto, ~400L netto, oczywiście duża nadfiltracja. Proponowana docelowa obsada: Labeotropheus fuelleborni (Red Top lub Katale) docelowo 2+6 Labidochromis spec. Hongi docelowo 2+6 Pseudotropheus estherae (Red - Red) docelowo 2+6 Pseudotropheus msobo Magunga docelowo 2+6 Ryby będą wpuszczone młode, przy gatunkach, gdzie nie można określić na tym etapie płci będzie wpuszczony nadmiar. Proszę o brutalną ocenę :-) Wydaje mi się, że piąty gatunek nie jest dobrym pomysłem, więc jeśli już - proszę o propozycje zamiany. Moje założenia estetyczne: Mbuna, rozmiar, kolorystyka. milc
danielj Opublikowano 20 Listopada 2006 #2 Opublikowano 20 Listopada 2006 Fuellom będzie dobrze w Twoim akawa:) Ja osobiście dałbym Katale , a do tego esterki ale OB , ciekawsze:)))
sision Opublikowano 21 Listopada 2006 #3 Opublikowano 21 Listopada 2006 Obsada jest ciekawa, nie wiem,czy warto coś zmieniać,natomiast nie dawałbym OB,ja lubię red blue.Ale to w tym przypadku kwestia gustu.A pomysł z 5 gatunkiem nie jest wcale aż taki zły...
Rekomendowane odpowiedzi