Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do Was. Mam 13 szt mphangi, chcę z nich zostawić 1+3. Samca mam już wybranego, który zostanie. I teraz chodzi o samice. Aktualnie inkubują mi 2, fajnie byłoby jakby doszła do tego trzecia, to bym miała 3 pewne, bo później już nie dam rady rozpoznać, bo wszystkie identyczne :D Jeśli by się tak stało, że inkubowałyby mi 3 to mogę już zredukować do tego 1+3? Bo 2 samców raczej się nie uda z nich utrzymać

Opublikowano

na 13 sztuk masz tylko jednego samca ja na twoim miejscu jeszcze bym zaczekał i zobaczył co ci się wybarwi z reszty

Opublikowano

ja na twoim miejscu uzbroił bym się w cierpliwość i zaczekał może się okazać że wybarwi ci jeszcze ładnejszy samiec

Opublikowano

Ten, który jest teraz jest jedynym wybarwionym, rządzi wszystkimi i jest przepiękny. Tylko to i tak zależy od tego czy będzie inkubować jeszcze 1 samica, bo na razie inkubują 2, a chcę zostawić 3. Tylko też pytanie jeśli zostanie 1 samiec czy będzie tak piękny jak jest teraz skoro nie będzie miał rywali?

Opublikowano
Tylko też pytanie jeśli zostanie 1 samiec czy będzie tak piękny jak jest teraz skoro nie będzie miał rywali?

I tu pies pogrzebany - może stracić troszkę na wyglądzie i powrócić do swoich pełnych barw przy tarle.

Generalnie nie są to duże różnice, jednak kobiety częściej są pedantkami i możecie to odebrać znacznie inaczej :)

Opublikowano

Hehe. Bo na razie mam tylko jeden gatunek mphangi, czekam na membe deep, może w lipcu już będę miała, bo na razie mają jakieś 2 cm, a chcę, żeby te 3 cm miały. Wystarczyłby mu rywal innego gatunku, żeby był taki piękny jak teraz? Bo i tak wątpię, żeby z mphangi udały się 2 samce, bardziej myślę, że u deepków się uda. Jak myślicie?

• 2 tygodnie później...