koteczek555 Opublikowano 28 Maja 2009 #1 Opublikowano 28 Maja 2009 Mam pytanie do Was. Mam 13 szt mphangi, chcę z nich zostawić 1+3. Samca mam już wybranego, który zostanie. I teraz chodzi o samice. Aktualnie inkubują mi 2, fajnie byłoby jakby doszła do tego trzecia, to bym miała 3 pewne, bo później już nie dam rady rozpoznać, bo wszystkie identyczne Jeśli by się tak stało, że inkubowałyby mi 3 to mogę już zredukować do tego 1+3? Bo 2 samców raczej się nie uda z nich utrzymać
Bonio61 Opublikowano 28 Maja 2009 #2 Opublikowano 28 Maja 2009 na 13 sztuk masz tylko jednego samca ja na twoim miejscu jeszcze bym zaczekał i zobaczył co ci się wybarwi z reszty
koteczek555 Opublikowano 28 Maja 2009 Autor #3 Opublikowano 28 Maja 2009 Nie Mam już wybranego z nich ślicznego samca reszta samców się ukrywa pod postacią samic
Bonio61 Opublikowano 28 Maja 2009 #4 Opublikowano 28 Maja 2009 ja na twoim miejscu uzbroił bym się w cierpliwość i zaczekał może się okazać że wybarwi ci jeszcze ładnejszy samiec
koteczek555 Opublikowano 28 Maja 2009 Autor #5 Opublikowano 28 Maja 2009 Ten, który jest teraz jest jedynym wybarwionym, rządzi wszystkimi i jest przepiękny. Tylko to i tak zależy od tego czy będzie inkubować jeszcze 1 samica, bo na razie inkubują 2, a chcę zostawić 3. Tylko też pytanie jeśli zostanie 1 samiec czy będzie tak piękny jak jest teraz skoro nie będzie miał rywali?
eljot Opublikowano 28 Maja 2009 #6 Opublikowano 28 Maja 2009 Jak nie musisz to ja bym się nie spieszył a nuż uda się wielosamcowo
yaro Opublikowano 28 Maja 2009 #7 Opublikowano 28 Maja 2009 Tylko też pytanie jeśli zostanie 1 samiec czy będzie tak piękny jak jest teraz skoro nie będzie miał rywali? I tu pies pogrzebany - może stracić troszkę na wyglądzie i powrócić do swoich pełnych barw przy tarle. Generalnie nie są to duże różnice, jednak kobiety częściej są pedantkami i możecie to odebrać znacznie inaczej
koteczek555 Opublikowano 28 Maja 2009 Autor #8 Opublikowano 28 Maja 2009 Hehe. Bo na razie mam tylko jeden gatunek mphangi, czekam na membe deep, może w lipcu już będę miała, bo na razie mają jakieś 2 cm, a chcę, żeby te 3 cm miały. Wystarczyłby mu rywal innego gatunku, żeby był taki piękny jak teraz? Bo i tak wątpię, żeby z mphangi udały się 2 samce, bardziej myślę, że u deepków się uda. Jak myślicie?
koteczek555 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor #10 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Jednak mocno samiec stracił na kolorach, rzadko go widuję w pełni wybarwionego, ale liczę, że jak dojdą deepki to odzyska swoją urodę
Rekomendowane odpowiedzi