fhuzbych Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor #11 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Temat jeszcze otwarty bo obsada to najbardziej istotna sprawa gdyż filtr czy nawet tło łatwiej zmienić bez szkody dla żywych stworzeń niż obsadę. Więc może Demasoni + yellow w 240 L Ps. Saulosi są towarzyskie nie chowają się wręcz przeciwnie są zainteresowane i za każdym razem jak przechodzę podpływają. W zasadzie miałem juz prawie ustaloną obsadę ale jak czytam różne posty to jest ciągle jeden zestaw czyli saulosi+ rdzawe+ maingano i koniec wiem to zestaw w miarę sprawdzony ale czy nie mozna coś innego wymyślić. Chciałbym wybrać optymalną obsadę i cieszyć jak rosną obserwować ich zachowania i sprawić aby rybciom było Ok. Pozdr Zbych Akwa 200x40x50 kamień serpentynit ok 70kg piach 50 kg filtr eHeim 2226 tło Wromak ale cinkie aby nie zajmowało d miejsca takie na 3 cm mechanik + gąbka
aarset Opublikowano 13 Czerwca 2009 #12 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Dieta Demasoni a dieta Yellow to dwa różne bieguny. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, chcesz te dwa gatunki dodać do Saulosi?
fhuzbych Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor #13 Opublikowano 13 Czerwca 2009 myśl 1/ saulosi mam +coś z tego:np rdzawe yellow maingano myśl 2 hm no sam nie wiem może demasoni i yellow albo hm szukam czegoś trochę innego nie tak "obczaskanego" choć może myśl 1 jednak najlepsza?
aarset Opublikowano 13 Czerwca 2009 #14 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Myśl pierwsza Ok(np. Saulosi+ Maingano). Myśl druga odpada z powodów opisanych powyżej: Yellow-mięsko, Demasoni-roślinki.
fhuzbych Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor #15 Opublikowano 13 Czerwca 2009 myśl 1/ saulosi mam +coś z tego:np rdzawe yellow maingano myśl 2 hm no sam nie wiem może demasoni i yellow albo hm szukam czegoś trochę innego nie tak "obczaskanego" choć może myśl 1 jednak najlepsza? To jeśli myśl 1 to co z tego wybrać bo wszystkie 4 to ciut za dużo?
aarset Opublikowano 13 Czerwca 2009 #16 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Ja wybrałbym Saulosi i Maingano+ ewentualnie Rdzawe.
fhuzbych Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor #17 Opublikowano 17 Czerwca 2009 oglądałem wczoraj demasoni i muszę przyznać że są no jak to ująć może poprostu bardzo ładne ale co do 240 dodać do demasoni i ile szt. demasoni+ hongi demasoni+ socolofi a coś żeby rozjaśnić akwa no coś żółtego czy czerwonego? i ile szt? Byłyby fajne yellow no ale dieta zupełnie odmienna więc NIE I jeszcze pytanko wiem jak się zachowują saulosi są dość ruchliwe i jeśli można tak ująć dość kominikatywne czyli podpływają chętnie do właściciela itp jak się zachowują demasoni?
yaro Opublikowano 17 Czerwca 2009 #18 Opublikowano 17 Czerwca 2009 I jeszcze pytanko wiem jak się zachowują saulosi są dość ruchliwe i jeśli można tak ująć dość kominikatywne czyli podpływają chętnie do właściciela itp jak się zachowują demasoni? łatwo się obrażają i są burkliwe a tak poza tym płochliwość pyszczaków zależy bardziej od warunków niż od gatunku.
eljot Opublikowano 17 Czerwca 2009 #19 Opublikowano 17 Czerwca 2009 łatwo się obrażają i są burkliwe Sorry ale mnie rozwaliło
fhuzbych Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor #20 Opublikowano 17 Czerwca 2009 łatwo się obrażają i są burkliwe hm rozumiem czyli nie obrażając płci pięknej coś ala kobieta w ciąży? a z diętą podobnie czyli raz kwaśne raz słodkie? np ogórki kiszone w końcu to jarosze
Rekomendowane odpowiedzi