Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat jeszcze otwarty bo obsada to najbardziej istotna sprawa gdyż filtr czy nawet tło łatwiej zmienić bez szkody dla żywych stworzeń niż obsadę. Więc może Demasoni + yellow w 240 L

Ps. Saulosi są towarzyskie nie chowają się wręcz przeciwnie są zainteresowane i za każdym razem jak przechodzę podpływają.

W zasadzie miałem juz prawie ustaloną obsadę ale jak czytam różne posty to jest ciągle jeden zestaw czyli saulosi+ rdzawe+ maingano i koniec wiem to zestaw w miarę sprawdzony ale czy nie mozna coś innego wymyślić. Chciałbym wybrać optymalną obsadę i cieszyć jak rosną obserwować ich zachowania i sprawić aby rybciom było Ok.

Pozdr Zbych

Akwa 200x40x50 kamień serpentynit ok 70kg piach 50 kg filtr eHeim 2226 tło Wromak ale cinkie aby nie zajmowało d miejsca takie na 3 cm mechanik + gąbka

Opublikowano

myśl 1/ saulosi mam +coś z tego:np rdzawe yellow maingano

myśl 2 hm no sam nie wiem może demasoni i yellow albo hm szukam czegoś trochę innego nie tak "obczaskanego" choć może myśl 1 jednak najlepsza?

Opublikowano
myśl 1/ saulosi mam +coś z tego:np rdzawe yellow maingano

myśl 2 hm no sam nie wiem może demasoni i yellow albo hm szukam czegoś trochę innego nie tak "obczaskanego" choć może myśl 1 jednak najlepsza?

To jeśli myśl 1 to co z tego wybrać bo wszystkie 4 to ciut za dużo?

Opublikowano

oglądałem wczoraj demasoni i muszę przyznać że są no jak to ująć może poprostu bardzo ładne ale co do 240 dodać do demasoni i ile szt.

demasoni+ hongi

demasoni+ socolofi

a coś żeby rozjaśnić akwa no coś żółtego czy czerwonego?

i ile szt?

Byłyby fajne yellow no ale dieta zupełnie odmienna więc NIE

I jeszcze pytanko wiem jak się zachowują saulosi są dość ruchliwe i jeśli można tak ująć dość kominikatywne czyli podpływają chętnie do właściciela itp jak się zachowują demasoni?

Opublikowano

I jeszcze pytanko wiem jak się zachowują saulosi są dość ruchliwe i jeśli można tak ująć dość kominikatywne czyli podpływają chętnie do właściciela itp jak się zachowują demasoni?

łatwo się obrażają i są burkliwe

a tak poza tym płochliwość pyszczaków zależy bardziej od warunków niż od gatunku.

Opublikowano
łatwo się obrażają i są burkliwe

hm rozumiem czyli nie obrażając płci pięknej coś ala kobieta w ciąży? :lol::lol::lol::lol:

a z diętą podobnie czyli raz kwaśne raz słodkie? np ogórki kiszone w końcu to jarosze