Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powinienieś sprawdzić te parametry wody NH3,NO2

Jeżeli to masz zerowe to napewno nie woda wplywa na plochliwośc ryb.

Jeżeli rybcie pobierają pokarm i nie maja objawów chorobowych (np. te nieszczęsne cienkie nitkowate uparcie sie trzymajace odchody)

To moze być jeszcze inna przyczyna.

W malym zbiorniku mialeś przerybienie.

Po przenosinach do duzego przerybienie moglo zniknac i ryby mogą trzymać sie swoich kryjowek... Ja tak mialem jak kompletowalem obsadę.

Mając tylko jeden gatunek 8 ryb , wszystkie obraly swoje groty i często baniak był pusty tylko "noski" wystawialy z kryjowek. Po wprowadzeniu drugiego gatunku zrobil sie wiekszy ruch , ale ciagle rybcie pilnowaly swoich grotek.

Po wprowadzeniu trzeciego gatunku zrobilo się "przerybienie" (narazie celowe) i wszystkie rybcie wyplynely z grotek i tak narazie zostalo...

Opublikowano

Moje pysie chowają się już bardzo rzadko parametry NO2=0 , NO3=20 .

Co mogło być tego przyczyną że nagle znów są normalne a przedtem były jakieś dzikie .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moje rybcie już znów są normalne a na dodatek teraz ze wszystkich gatunków samice inkubują na razie tylko ta samica lombardoia ma już w pysku młode więc ją przełożyłem do kotnika a czy jak inkubują to znaczy że czują się w zbiorniku dobrze czy raczej zile i robią to żeby utrzymać gatunek . :?:

a oto jej fotki .

Zapewne każdy widział inkubującą samicę. Zdjęcia proszę umieszczać w galerii. czester_