Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do siatki to juz zostala zakupiona, nawet dwie roznych rozmiarow, moze uda mi sie zbudowac pulapke a jezeli nie to bede ganial siatka po akwa, a co do wyjmowania mlodych to raczej nie skorzysta, ale dzieki za wszelkie propozycje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja też jestem przeciwko pomaganiu samicy w wydobywaniu jej z pyszczka młodych - co natura to natura. Nikt w Malawi jej pyszczka nie rozdziera a po zatym samiczka może stracić instynkt do dalszego inkubowania ikry.

Ps. Chętnie kupię młode pyśli 4-5cm - yellow i saulosi - żółte. Kontakt gg: 1515362. W grę wchodzi również wysyłka. Jestem z Łomży. Pozdrawiam @ll :)

Opublikowano

Panie lidergt, w stopce napisane macie:

"Akwa 264l 120x40x55

obsada: 3 pielęgnice papuzie

1 pielęgnica,

5 zbrojników niebieskich,

5 kirysków,

15 pyszczaków Malawi"

intryguje mnie co robią pyszczaki i kiryski razem? Mam nadzięję,że chodziło raczej o synodontisy ? :?

Opublikowano
Panie lidergt, w stopce napisane macie:

"Akwa 264l 120x40x55

obsada: 3 pielęgnice papuzie

1 pielęgnica,

5 zbrojników niebieskich,

5 kirysków,

15 pyszczaków Malawi"

intryguje mnie co robią pyszczaki i kiryski razem? Mam nadzięję,że chodziło raczej o synodontisy ? :?

W pełni się zgadzam z nabe choć nie tylko tu kiryski są problemem ta cała obsada jest jakimś nieporozumieniem. :roll:

Opublikowano

Kurde gdzieś czytałem taki debi..y artykuł o tym że można trzymać pysie z papuzimi lecz nie umie tego znaleść - tak samo widziałem w oceanarium katowickim chyba 1000L akwa z pyszczakami mbuna i nie mbuna i pływało tam dosyć dużo papuzich.Lecz tak nie można robić :!: :wink:

Opublikowano

To może gwoli ścisłości dokonczę myśl: panie lidergt, gatunki z obsady w waszym akwarium są całkiem innych światów! Dobra, już więcej nic nie napiszę, bo to nie ten temat.

No, nie nie mogę, jeszcze coś. Dzisiaj w zoologu widziałem akwarium ze skalarami i n. brichardi razem :shock: chyba niektórzy są niereformowalni. zresztą ludzie i tak kupią wszystko jak leci ... jak się tak głębiej zastanowić, to strasznie wkurzające. cacka się człowiek z parametrami wody w swoim akwa a taki ktoś ze sklepu naleje wody z kranu i jest zadowolony :? tylko co na to księżniczki?

Opublikowano

Panie Skalarowcy a czemu tak nie można robić jak jest u mnie? Rybki ze sobą bardzo dobrze się czują i tolerują - jak w rodzinie :) Pozdrawiam :)

Opublikowano

Skalarowski prosze nie wyzywać mego artylułu ,, od debilny " - wypraszam sobie. Forum jest po to aby wypowiadać się, szukać porad itp. Pozdrawiam 8)

Opublikowano
Rybki ze sobą bardzo dobrze się czują i tolerują - jak w rodzinie :) Pozdrawiam :)

Przepraszam bardzo,a skąd Ty to wiesz?powiedziały Ci jakoś :?: bo nie rozumiem Twojego stwierdzenia...

Nie można tych ryb trzymać razem,ponieważ:

-są to z goła odmienne biotopy

-między rybami są duże różnice żywieniowe

-między rybami są duże róznice,jeśli chodzi o parametry wody

-między rybami są duże róznice w ilości potrzebnego miejsca w akwa

-między rybami są duże róznice w ilości ryb trzymanych w jednym akwa

-między rybami są duże róznice w przygotowaniu zbiornika (podłoże,roślinność,skały)...

Nie chce mi się więcej wymyślać,ale to na pewno nie jest wszystko....