Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatecznie zostanę przy takim układzie: afra hai reef + red-red + flavus

Chyba, że jednak odradzasz? :)

Trochę hardcore, ale jakby co będzie powód do postawienia następnego akwa ;)

I przede wszystkim dzięki za nieocenioną pomoc

Opublikowano

nie to nie jest hard core, byłby jakbyś kupił sobie sam odłów i agresywne gatunki ;) w tym układzie będzie OK, flavi może się ostro trzepać z afrą ale jeśli ta się zaaklimatyzuje to powinny się jakoś podzielić bo na odłów wielosamcowo to raczej nie licz dla nich to jednak szklanka i samiec zagoni samca, red-red to krówsko i na pewno nie da się skrzywdzić. Powodzenia.

Opublikowano

Kibicuje Ci meth:) Trzeba łamać niektóre bariery, może i będą się trzepać i trzeba będzie zwiększać baniak, a może uda się wszystkie pogodzić.

Sam mam niby "bardzo agresywny" gatunek z saulosi, a jak dotąd powoli ten zagraniczny mit obalam.

Opublikowano

Rzeczywiście fajny wątek,;) Wybrana obsada miałaby dla mnie jedną wadę - niezbyt urodziwe samice flavusa i afry. Sam popełniłem podobny błąd - również dwa gatunki z kiepskimi samiczkami.

Co do przewijających się tu parallelusów w moim akwarium "kwasy" i ofiary śmiertelne zakończyły się kiedy zostawiłem obsadę z jednym samcem. Samice nie straciły temperamentu i cały czas między nimi jest ciekawie, ale samiec ogranicza się do delikatnego rozganiania swoich pań. Inne gatunki nie wchodzą w drogę parallelusom, a te nie przejawiają większego zainteresowania innymi rybami.

Opublikowano

Kciuki się na pewno przydadzą :wink: perspicax już dorosły?

Co to szarych samic, to o siebie się nie martwię, gorzej z żoną :)

Ryby zamówione, teraz pozostało czekać i przygotować się na nerwowe miesiące...

Jeśli ktoś z okolic wrocka lub lubina chciałby się przejechać do t-m to mam miejsca wole ;) Info na PW

Opublikowano
Kciuki się na pewno przydadzą :wink: perspicax już dorosły?

Co to szarych samic, to o siebie się nie martwię, gorzej z żoną :)

Powiedzmy że ich wiek odpowiada teraz 17latkowi:) tzn wybarwione w 90% ufając zdjęciom. Zaczyna się cięzki okres buntowniczy za to z niespodzianką bo agresja zewnatrzgatunkowa prawie nie istnieje.