Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, mam nadzieje że z tym pytaniem trafiam na odpowiednie forum bo w końcu dotyczy to wody :) Od czasu wymiany kubełka mam kłopot z temperaturą, która non-stop utrzymuje sie na poziomie 27-28 stopni. Może ktoś używa jakiejś chłodziarki i może polecić jakąś w miare cichą, sprawdzoną, niedużą i niezbyt drogą? Dziekuje za informacje

Posted
Wiatrak komputerowy - nieduży i niedrogi

A co nim chłodzić? Lustro wody, czy kubełek? To drugie stoi w szafce wiec z wydajnoscią byłyby pewnie kłopoty

Posted
Moim zdaniem to mozesz zaczac sie martwić jak woda przekroczy 30 stopni

No tyle nie przekroczy, bo w upalne dni miałem góra 28,5. Jeśli tak to byłoby super, ale coś mi się zdawało że pyski lubią raczej wode o temperaturze gdzies w granicach 24-27 wiec zacząłem się martwić juz teraz.

Posted

Mnie to poczatkowo tez zaciekawilo.... niestety teraz juz mnie martwi. Kubelek jest spory i jego wirnik jest chlodzony woda.... zreszta tak jak wirnik kazdego innego kubelka. Ten jdnak ma taka moc, ze oddaje to tej wody sporo ciepla... tyle by utrzymywac temperature na poziomie 28 stopni :(

Posted

Do tej pory slyszalem, ze kubelek im wiekszy tym lepszy. Jest do akwa od 400 do 1000l. Moj baniak ma 500. Woda jest czysciutka... i cieplutka :?