eljot Opublikowano 26 Kwietnia 2009 #1 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Witam Jestem nowy na forum i to moje pierwsze malawi proszę o Pomoc; czy taka obsada w 240 l da sobie radę 1/ Labidochromis Caeruleus 2/ pseudotropheus saulosi coral 3/ Pseudotropheus zebra 'ICE BLUE' (na 90%) Akwa 240 l 120x40x50 kubeł Unimax 250 profesional wewnętrzny Unifilter 1000 UV tło struktura dno piach kwarcowy wapienie Hej napiszcie proszę jeśli tak to w jakiej konfiguracji osobowej
harisimi Opublikowano 26 Kwietnia 2009 #2 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 W sumie OK yellow 1+4 saulosi 1-3+5 ice 1+3-4
eljot Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor #3 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Serdeczne dzięki chciałem aby było kolorowo bo poprzednie akwa było bardzo brązowo czarne
sision Opublikowano 27 Kwietnia 2009 #4 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Jak na mój gust jest tak na maxa zwłaszcza, że masz mieć tło wewnętrzne. Na pewno zmieniłbym filtr wew, bo moim zdaniem jesty za słaby na taką obsadę.
eljot Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor #5 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Obsada już jest ale chciałem się upewnić bo mam możliwość oddania 9 yello 9 saulusi 6 ice teraz tylko pozbyć się panów i ew. dokupić pań Tło jest ale nie zajmuje dużo miejsca (pianka dość płaska) i specjalnie nie zabudowywałem boków aby nie zmniejszać przestrzeni filtr wew jak na razie daje radę wywaliłem nakładkę z ceramiką i zostawiłem same gąbki; daje tak że potrafi malucha zdmuchnąć jak podpłynie do wylotu
sision Opublikowano 27 Kwietnia 2009 #6 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 filtr wew jak na razie daje radę wywaliłem nakładkę z ceramiką i zostawiłem same gąbki To chyba było jedyne sensowne rozwiązanie....
Rekomendowane odpowiedzi