makok Opublikowano 24 Kwietnia 2009 #31 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 poza bakteriami kluczowe są też takie stwory... które albo się znajdują albo zaszczepiamy w naszych baniakach/filtrach mam nadzieję takie niebawem zaszczepić i u mnie, z wody z bezrybnego dzikiego zbiornika... poczekam aż się cieplej zrobi... coby się wylęgło - zresztą i tak musi mi się tam pasza wykluć niestety merytorycznie do dyskusji nie czuję się gotowy... poza stwierdzeniem że nigdy jeszcze w baniaku żadnej ceramiki nie miałem (a już szczególnie specjalistycznej)... jedynie alternatywy nie widzę też kompletnie potrzeby jej stosowania, skoro mi zwykle biologia chodziła na innych substratach
meth Opublikowano 25 Kwietnia 2009 #32 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 niestety merytorycznie do dyskusji nie czuję się gotowy... poza stwierdzeniem że nigdy jeszcze w baniaku żadnej ceramiki nie miałem (a już szczególnie specjalistycznej)... jedynie alternatywy nie widzę też kompletnie potrzeby jej stosowania, skoro mi zwykle biologia chodziła na innych substratach Ale nigdy nie miałeś też też kubełka ? Do sumpów i innych wynalazków można różne rzeczy powkładać, kubełkowcy mają miejsca nie za wiele zazwyczaj. Poza tym, żeby dobrze ocenić filtracje/substrat musiałaby pochodzić dłużej w "nieruszanym" akwa z dorosłą obsadą Jak narazie najbardziej skłaniam się w kierunku Nurosława, raczej ze względu na to, że mi pasuje to co pisze. Trzeba będzie potestować to "Wash n' Go 2 in 1"
meth Opublikowano 25 Kwietnia 2009 #34 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 link jest dobry - trzeba się zarejestrować...
Drak Opublikowano 25 Kwietnia 2009 #35 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Makok możesz zamieścić zdjęcia "stworów" ?
cipkowski Opublikowano 25 Kwietnia 2009 #36 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Teraz jak będę czyścił kubełek to też zabaczę co tam siędzi i będą foty. Taki sprzęt to powinien być w każdym domu. Córka jest zachwycona i co najważniejszu u naszego psa jak był mały co jakiś czas trzepał głową jak wzieliśmy wymaz z ucha okazało się że ma świerzba.
makok Opublikowano 25 Kwietnia 2009 #37 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 sorry nie wiedziałem że trza być zarejestrowanym.... są zdjęcia i filmy z wyłowionych przez Rafała z pawiooke.pl stworów które znalazł w sumpie (w powiększeniach do 800x w dobrej jakości)... w sumie chyba warto się zarejestrować dla tych filmów... oczy wychodzą ile tego tam żyje zamieścić nie zamieszczę bez zgody... :?
meth Opublikowano 25 Kwietnia 2009 #40 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Mała próbka: http://www.pawiookie.pl/gownojady/0001.jpg http://www.pawiookie.pl/gownojady/0003.jpg Ciekawy temat, szybko przysyłają maila aktywującego
Rekomendowane odpowiedzi