Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich mam taki maly problemik odpalilem wkoncu swoj baniaczek 600l wraz z sumpem i jedna sprawa ktora mnie nurtuje to chalasujaca woda ktora splywa z akwa do komina czy macie jakies skuteczne sposby .

Wsadzilem watoline do komina to mi pogorszyl sie przeplyw przez sumpa a jak chlupie tak chlupie widzialem gdzies na forum ze komin byl zasypany karamzytem ale chyba raczej biologiczny filtr powinien byc za mechaniczynym czy moze sie myle .

Czekam na konkretne odpowiedzi i podpowiedzi jak macie jakies fotki to z mila checia bym zobaczyl >)

Opublikowano

Hałas który Ci przeszkadza wydobywa się z wody która wpływa do komina czy do sumpa?

Woda która wpływa po ściankach komina ma dźwięk strumyka natomiast jak wpada do sumpa i zapowietrza Ci się rura spływowa to dochodzi "bulgotanie" - straszny dźwięk, zwłaszcza w nocy gdy jest cisza.

Opublikowano

u mnie woda wpadająca do komina strasznie hałasowała. zasypalem komin biobalami, to pojawił sie strumyk :). to wyciszyłem włoknina.

ale obecnie robię durso. komin zalany niemal do końca i spłw przez trójnik.

Opublikowano

ja mam komin zasypany biobalami a zawór spustowy ustawiłem metodą prób i błędów i praktycznie jest on bezgłośny nie stosowałem żadnej włukniny ani durso :D Na początku miałem mały efekt potoku ale kiedy zarosło glonami wszystko się wyciszyło.