Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w słoiku startował powoli ale teraz rośnie w miarę równo. sądzę że się nada ale pewnie będzie absorbował z wody mniej pokarmu niż taka trzykrotka która ma dużo większą objętość i znacznie szybciej rośnie.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja na próbę w hydroponie wsadziłem "lucky bamboo" podobno wcale bambusem nie będący, pozyskany z biedrony. Ponoc może rosnąć z zanurzonymi korzeniami i na stanowisku zacienionym a głównie o to mi chodziło. Przez kilka tygodni wypuścił sporo młodych liści. Obserwacje trwają.

Opublikowano

Nie wspominacie o takiej roślince jak maranta która jest chyba najładniejsza

z wymienionych (nie mam hydroponiki ale jakąś szkołę kwiatową dawno temu

kończyłem).

Ja od niedawna mam u siebie w akwarium na stałe włożony korzeń chrzanu

(działanie grzybobójcze), za krótko żeby coś o tym opowiadać ale jako wartościowa

roślina do hydro na pewno się przyda (liście można obcinać do woli nic go nie zniszczy :P )

Opublikowano

a chrzan też kiedyś miałem, wsadziłem w piach (tak Drak, w piasek) w muszlowcarium kawałek korzenia chrzano celem.. już nie pamiętam po co :) i natychmiast puścił liście, które wyszły przez przykrycie z akwarium. Imo w hydroponicznej uprawie na pewno by rósł.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.