darziel22 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 #1 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Proszę o radę odnośnie obsady. W tej chwili mam 10 szt Saulosi na pewno dokupię jeszcze Rdzawe. Chciałby dorzucić jeszcze trzeci gatunek gatunek lecz nie wiem czy akwarium jest wystarczająco duże na trzy gatunki. Co o tym sądzicie Jaki trzeci gatunek do Saulosi i Rdzawych ?
Siwy1973 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 #2 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 moze jako trzeci gatunek dasz melanochromis cyaneorhabdos -"maingano"
slawek gorol Opublikowano 4 Kwietnia 2009 #4 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 a ja polece afre ... np white top.. albo cobwe.. sliczne rybska ....
darziel22 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor #5 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Serdecznie dziękuję za rady może jeszcze jakieś propozycje jak na razie wszystko wskazuje że będą to Cynotilapia afra
sision Opublikowano 6 Kwietnia 2009 #6 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Ja przy Saulosi i Rdzawym skłaniałbym się bardziej ku Maingano. Afra fajnie się prezentuje z Caeruleusem, ale tu byś musiał wymieniać obsadę.
razor Opublikowano 6 Kwietnia 2009 #7 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 A myslisz ze afra + maingo + yellow bedzie dobra kombinacja? Taki uklad chodzi mi od dluzszego czasu po głowie
sision Opublikowano 7 Kwietnia 2009 #8 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Myślę, że dałby radę. Nie widziałem takiej obsady na żywo, ale może być ciekawie.
harisimi Opublikowano 7 Kwietnia 2009 #9 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 saulosi z afra to zły pomysł afra-maingano-yellow to fajne rozwiązanie.
darziel22 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor #10 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Tak jak pisałem na początku posiadam saulosi w stosunku 2+8 i z tych ryb na pewno nie zrezygnuję. Do tej obsady chcę dołożyć 1 góra 2 gatunki. Co powiecie na Red Red w stosunku 1+3 ?? Czyli cała obsada 300l akwarium: Saulosi 2+8 Red Red 1+3 Tak na prawdę nie mam na tyle doświadczenia aby poprawnie dobrać obsadę do saulosi tak aby wszystko grało pod względem żywnościowym,wizualnym i objętościowym. Czekam na propozycje uwzględniające te wszystkie warunki. Za wszystkie z góry dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi