Mjunszajn Opublikowano 27 Marca 2009 #1 Opublikowano 27 Marca 2009 Na prośbe Państwa Mierzeńskich wklejam zaproszenie na coroczne spotkanie miłośników pielęgnic z Tanganiki. "Zainteresowanym ( i niezdecydowanym) chciałbym podać informację o mającym odbyć się 18 kwietnia corocznym Spotkaniu Tanganickim w Krakowie, organizowanym przez firmę Tropheus. W tym roku Spotkanie również jest jednodniowe z tą tylko różnicą, że po prelekcjach zakładane jest spotkanie (w jednym z lokali w Krakowie) z prelegentami - krajowymi i zagranicznymi. Zagranicznymi będą: Thomas Andersen i Evert van Ammerloy, który pewnie pokaże swoje fotografie z ostatniej, styczniowej wyprawy nad jezioro Tanganika. Z polskich - Marcin Kamiński "Makami", Daniel Miłaczewski "Worton", Ryszard Miśków "Sengir" Na Spotkaniu ukaże się kolejny numer Tanganika MAGAZYN. Serdecznie zapraszamy! Marta i Robert Mierzeńscy" Ze swej strony pragnę też zachęcić do uczestnictwa miłośników ryb z Malawi- wszak wiele problemów jest wspólnych, a i tematyka bliska i ciekawa. Jeżeli ktoś jest zainteresowany wspólnym wyjazdem ze Sląska- zapraszam zabrać się z nami. Cytuj
Mjunszajn Opublikowano 28 Marca 2009 Autor #3 Opublikowano 28 Marca 2009 Ja jeszcze ze swojej strony dodam- całkiem nieoficjalnie wiem, że w czasopiśmie ''Tanganika Magazyn'' ma powstać dział ''Afryka znana i nieznana'', który będzie poświęcony problemom innym niż te związane bezpośrednio z Tangą. Jest to wielka szansa dla miłośników innych pielęgnic afrykańskich [pewnie nie tylko pielęgnic] na publikacje swoich artykułów w piśmie specjalistycznym i ciekawym. Oczywiście wysoki poziom periodyku zobowiązuje, ale myślę, że znajda się chętni, którzy chcieliby opisać nowe gatunki lub rozpatrzyć inne ciekawe kwestie dotyczące naszego, wspólnego hobby. Cytuj
kocan1 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 #4 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Fotorelacja ze Spotkania tanganickiego: http://www.akwa-mania.mud.pl Cytuj
koteczek555 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 #5 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Ta papuga z filmiku na głównej stronie jest zaje... Ostatnio mnie prześladują nimfy nawet snach, chyba mi się ptaszka zachciało hehe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi