jarx34 Opublikowano 6 Marca 2009 #1 Opublikowano 6 Marca 2009 Zakupiłem dzisiaj rybki do mojego akwarium ma to być akwarium z pyszczakami z jeziora Malawi Rybki są młode niewybarwione po 4 z gatunku , akwarium 200litrów proszę o komentarze co do obsady z góry dziękuję za uwagi - pseudotropheus ahli - 4 szt - maylandia calico - 4 szt - pseudotropheus elongatus - 4 szt - zbrojnik niebieski - 2 szt - giętkoząb czarnobrzuchy - 1 szt
szulo Opublikowano 6 Marca 2009 #2 Opublikowano 6 Marca 2009 Dlaczego przed kupnem ryb nie zapytałeś co z czym można trzymać w zbiorniku 200L. To co kupiłeś to jest jakaś porażka. Jeśli chodzi o twojego Pseudotropheusa ahli - to jest to nic innego jak Sciaenochromis fryeri, Haplochromis Ahli. Następny gatunek Maylandia calico - Chyba Aulonocara sp. calico Zbrojnik i giętoząb nie nadają się do tego zbiornika to nie ten biotop. Ciekaw tylko jestem czy w sklepie nawciskali ci kitu że możesz te ryby hodować w jednym zbiorniku czy ty masz aż tak dużą niewiedzę i brałeś wszystko bo kolorowe.
koteczek555 Opublikowano 6 Marca 2009 #3 Opublikowano 6 Marca 2009 O rany człowieku. Normalnie nie wiem co napisać, bo mnie zatkało haha. Pytasz o radę od razu po zakupie zamiast przed, powiedz jaki tego sens :?: Obsadę masz niedopuszczalną :!:
yaro Opublikowano 6 Marca 2009 #4 Opublikowano 6 Marca 2009 a ja bym się tak naprawdę spytał co to za ryby bo o tych pierwszych dwóch gatunkach to wnioskuję że to jakieś miesznie in vitro jednak co by to nie było to i tak obsada jest do luftu i tylko czekać kłopotów.
jarx34 Opublikowano 6 Marca 2009 Autor #5 Opublikowano 6 Marca 2009 Oddałem glonojada i suma Może pozostałe się utrzymają mam nadzieję
szulo Opublikowano 6 Marca 2009 #6 Opublikowano 6 Marca 2009 ja napisałem co to za ryby masz za mały zbiornik dla tych gatunków
yaro Opublikowano 6 Marca 2009 #7 Opublikowano 6 Marca 2009 Oddałem glonojada i suma Może pozostałe się utrzymają mam nadzieję Przez jakiś czas będą koło siebie pływać, ale potem zrobi się małe zamieszanie i bęc zostanie Sciaenochromis ale wymiary tego akwarium skrzywdzą i jego więc albo w nim zdechnie, albo będzie się męczyć długi czas i skarłowacieje
jarx34 Opublikowano 10 Marca 2009 Autor #8 Opublikowano 10 Marca 2009 Zostawilem tylko Ps. Elongatus 1+3
harisimi Opublikowano 11 Marca 2009 #9 Opublikowano 11 Marca 2009 No i dobrze no to teraz dołóż 3-5-6 jeszcze jeden gatunek lub 1+3-4 dwa gatunki ale po konsultacji na Forum a nie wg klucza najładniejszego koloru
danielj Opublikowano 11 Marca 2009 #10 Opublikowano 11 Marca 2009 Z tym giętkoząbem to ja nie byłbym taki krytyczny A jeśli to był gatunek z Malawi? Dla początkujących: w Malawi występują giętkoząby . Ale jeśli chodzi o resztę obsady , to fakt, do luftu
Rekomendowane odpowiedzi