prychus Opublikowano 2 Listopada 2006 #1 Opublikowano 2 Listopada 2006 http://www.allegro.pl/item138949879_rekiny_duuuuuze_pilnieeee_.html Cytuj
danielj Opublikowano 2 Listopada 2006 #2 Opublikowano 2 Listopada 2006 a moje 800l to ocean spokojny Cytuj
sachma Opublikowano 3 Listopada 2006 #4 Opublikowano 3 Listopada 2006 to przypadkiem nie jest rybka z rodziny Pangasius? ... w sklepach mowia na nie rekinki, ale zeby odrazu sprzedawac je jako REKINY :roll: czego to ludzie nie wymysla zeby cos sprzedac... Cytuj
sabotage Opublikowano 3 Listopada 2006 #5 Opublikowano 3 Listopada 2006 to przypadkiem nie jest rybka z rodziny Pangasius? ... w sklepach mowia na nie rekinki, ale zeby odrazu sprzedawac je jako REKINY :roll: czego to ludzie nie wymysla zeby cos sprzedac... Pangasius hypophthalmus(chyba tak to sie pisze ) , czyli sum rekini, jak najbardziej sie z TOba zgadzam sachma... ) Cytuj
rAku Opublikowano 3 Listopada 2006 #6 Opublikowano 3 Listopada 2006 Ja np. spotkałem się jeszcze z inną nazwą Pangasius sutchi chyba takto się pisze Cytuj
sachma Opublikowano 3 Listopada 2006 #7 Opublikowano 3 Listopada 2006 cala rodzina Pangasius jest do siebie podobna z tego co sie orientuje roznia sie tylko rozmiarem i nieznacznie wygladem.. ale foty z aukcji sa tak slabe ze ciezko okreslic jaka to dokladnie ryba.. Cytuj
MateuszT Opublikowano 3 Listopada 2006 #8 Opublikowano 3 Listopada 2006 A mi to wygląda na Carcharodon carcharias . A poważnie, rzeczywiście rozróżnić się nie da, czy to sutchi, czy hypophthalmus. Dodatkowo ostatnio w handlu pojawiły się sumy rekinie "młoty". Prawdziwego rekina młota to nie przypomina, jednak ma lekko rozszerzoną głowę. Może to bardziej chwyt "marketingowy", ale tych odmian kilka jest. Widac ciekawostki w akwarystyce można spotkać wszędzie . Cytuj
mars Opublikowano 6 Listopada 2006 #9 Opublikowano 6 Listopada 2006 Coby to nie było i jak by sie nie nazywało to tak duże ryby do tak małego akwa to istny sadyzm. Cytuj
MateuszT Opublikowano 7 Listopada 2006 #10 Opublikowano 7 Listopada 2006 jak by sie nie nazywało to tak duże ryby do tak małego akwa to istny sadyzm. No ale może to jest chów przeznaczony do celów konsumpcyjnych :?: W końcu w nadmorskich smażalniach ryb dostępne są smażone i wędzone pangi, czyli nic innego, jak widoczne na zdjęciach sumy rekinie :roll: . P.S. To nie są żarty EDIT: To nie są żartyWątpię, stawiałbym raczej na to, że gość zauważył te ryby w sklepie, kupił dwie sztuki, nic o nich nie wiedział i wyrosły takie dwa bydlaki i teraz nie ma co z nimi zrobić Poważnie mówiłem tylko o tym, że sumy są rybą konsumpcyjną, reszta już niekoniecznie serio Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi