Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dziekuje slicznie...wiec bedzie szary klej do plytek... jeszcze tylko znalezc zainspiracje...a co powiecie na to azeby takiej dekoracji nie malowac, narobic nieregularnych rys i poczekac na glony??

Opublikowano

Pewnie że będzie dobrze.

Ja miałem na początku kilka kamieni prawie czarnych kilka szarych i parę fioletowych, a teraz wszystkie jeden gloniasty kolor.

Opublikowano

malować czy nie. O to jest pytanie.

Jeśli Ci ten szary kolor będzie pasował, dlaczego nie? CR był ciemnoszary, CX jest brunatny.

Pomyśl jakiego koloru będziesz miał kamienie i postaraj się uzyskać taki sam odcień. Bo na glony możesz czasem dość długo czekać. ostatecznie zamiast barwić beton, możesz go pomalować farbami akrylowymi.

Opublikowano

z emalia akrylowa w tym kraju tez mam nie maly problem...poprostu tego nie ma :D a jak zachowywac sie beda inne farby na bazie akrylowej??... jeszcze co do koloru to mnie troszke bierze aby cale konstrukcje w naroznikach zrobic uzywajac pokruszonych kamoli i wrecz zalac je w calosci klejem (mialaby zachodzic skosem od polowy dlug. podstawy do gornego naroznika akwa, w jakis sposob zakrywajac fistry wewn. i grzalke... do tego jakies jaskinie u dolu)...troszke zakrecone :D idee juz mam i jak mi kobieta innych zajec nie wymysli to w niedziele zaczne :D

Opublikowano

czyżbys w Anglii mieszkał? hihihi

Nie wiem jak inne farby, musiałbyś zrobić test, np. na rozwielitkach.

Zwroc uwagę na możliwośc dostępu do filtru i grzałek, abyś sobie nie zablokował wygodnego miejsca. Lepiej wtedy wykonać niezależny od tła element typu narożnik, maskujący te urządzenia.

Opublikowano

a no mieszkam :D co do rozwielitek to bym musial uruchomic 4 zbiornik...brr za duzo :/ a co do tej zabudowy to ma to wlasnie na celu przemyslana zabudowe urzadzen... nie bedzie to tlo pelne bo szkoda mi miejsca w akwa (ma tylko 35 glebokosci) a same narozniki po obu stronach zbiornika... w galerii jest fotka mojego zbiornika... chcialbym zbudowac cos na zastepstwo stosow kamoli po bokach...drazni mnie ze np m.johani pojawia mi sie raz na 2 dni sie naje i z powrotem w stos pod filtrem i sladu po nim nie ma :/ za gleboki ten stos a inaczej filtrow nie zakrywa i z tad cala inicjatywa :D i jeszcze jedno pytanie... czy niezabezpieczona pianka nie bedzie uwalniac jakis szkodliwosci??

Opublikowano

To chyba w innej Anglii mieszkasz.

Są w każdym markecie budowlanym (Homebase, B&Q, Wickes).

Co lepsze w większości można kupić całą gamę kolorów w mikroskopijnych pojemnościach (czyli jak do naszych celów - bajka).

Tych małych szukaj na osobnym stojaku niedaleko farb w spray'u.

Większych pojemności (0,8l) musisz oglądać każdą puszkę z osobna i czytać - niestety nie wszystkie mają jasny opis jak w PL przeważnie gdzieś tam w opisie będzie napisane że wodorozcienczalna do użytku zewnętrznego.

Spędź trochę czasu w markecie, a sam będziesz zdziwiony ile tego jest.

No chyba że mieszkasz w jakimś takim niemarketowym miejscu (o ile takie jeszcze istnieją) to w najgorszym wypadku mogę Ci przesłać.

PS Co do farby to jakiś czas temu kupiłem nawet czarny mat akrylową do użytku zewnętrznego.

Opublikowano
no to wieczorem spr b&q, mam calkiem niedaleko - i czy to na pewno jest emalia a nie emulsja :D bo tu jest zasadnicza roznica... a jak z pianka??

Na 100% nie jest to emalia.

Nie mam pojecia czy znajdziesz takowa I ciekawy jestem rowniez zachowania pianki w piecu kiedy bedziesz owa emalie wypalal :-)

Juz bez sarkazmu napisze Ci ze jest to zwykla exterior waterbase paint I tyle.

Czego jeszcze trzeba?