WITAM
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez Andrzej Głuszyca · Opublikowano
@piotriolaWitaj Piotrze. Milo , że wróciłeś i dzielisz się swoją wiedzą. Brakowało Ciebie i Twojej wiedzy. Nie jest to dział to witania się ale nie mogłem przejść obojętnie. -
Przez Tomek_F · Opublikowano
@darianusjest już kolejny temat w innym dziale "życie w moim akwarium", tam czasem cos podrzuce 🙂 -
Przez piotriola · Opublikowano
Witaj Stosowałem shrimp mix , spajałem ten rodzaj pokarmu żelatyną. Znajdziesz sporo informacji na ten temat na forum. Agar o który pytasz był dodawany do pokarmów dla ryb roślinożernych. Teoretycznie lepszy bo z roślin, jednak pęcznieje w kontakcie z wodą. W mojej ocenie ten rodzaj pokarmu jest dobry. -
Przez kozlowskibartlomiej94 · Opublikowano
Jest głośny w wodzie na kablu jak sprawdzam nie dotykając niczego a w kaseciaku to już jak traktor. To by było na tyle z mitem kaseciaków itd -
Przez darianus · Opublikowano
Bardzo ciekawą obsadę wybrałeś. Ciekaw jestem jak będzie się towarzystwo rozwijać, proszę o regularne aktualizacje 😉 -
Przez pozner · Opublikowano
Piękna, zdrowa kupka. Możesz dodać spiruliny i podawać ją zamiennie z mięsnym pokarmem, albo wymieszać z nim i taki mix podawać. Kontroluj tylko ilość, żeby nie przekarmiać. Co prawda młode wymagają trochę intensywniejszego karmienia, ale nie można przesadzić. Ta długość kupy może wskazywać raczej na ilość, a nie jakość pokarmu. Co prawda ryby kupkają najczęściej krótkimi kawałkami, ale nie zawsze. Przy takim treściwszym, mięsnym pokarmie kupka może się nie kawałkować i być taka dłuższa. Nie ma w tym nic złego. -
Przez hilux · Opublikowano
Odkęcasz pierwszą kratkę, zdejmujesz objemkę (części 1 i 2 na instrukcji), i wyciągasz wirnik (3) do przodu. Sprawdź wirnik i jego komorę, jeśli są zakamienione, to godzinna kąpiel w rozwodnionym occie a potem czyszczenie szczoteczką do zębów. Falownik zawsze będzie trochę wibrować, dlatego mocuje się je na gumowych trzpieniach (6) żeby wibrująca część nie stykała się z szybą. Jeśli korpus styka się z kaseciakiem, to kaseciak zadziała jak pudło rezonansowe i będzie głośno. Opisz budowę kasaciaka albo poka zdjęcia, to będzie lepiej wiadomo czy boombox to kwestia falownika czy kaseciaka. -
Akwarium 300x100x65 + panel 70x100x65. Nie ma co się rozpisywać, bo to kontynuacja wątków z działów dotyczących obsady i przedstawienia swojego Akwarium. Ten wątek rozpoczynamy tym optymistycznym akcentem 😉 Dobrze myślę, że ta młodych Labidochromisów trochę za ciężka dieta mięsna? Trochę spiruliny w diecie napewno im nie zaszkodzi. -
Jak zwykle masz rację 😁 Pora na nowy temat, tym bardziej że dzisiaj właśnie zauważyłem pierwszy "problem", choć na moje oko po prostu za ciężka dieta "carnivore" akurat dla tych maluchów. Wygląda na to, że trzeba dokupić spiruline, żeby trochę odciążyć jelita. -
Przez kozlowskibartlomiej94 · Opublikowano
Jak skutecznie wyciszyć JVP-130? Chodzi mi konkretnie o hałas wirnika. Czy ktoś miał z tym problem i wie, co może być przyczyną? Dodam że jest używany do napędu kaseciaka
-
-
Tematy
-
Grafiki
-
Videos

Rekomendowane odpowiedzi