Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli oddać pozostałe puszczali komuś a postarać sie tylko o saulosi w ilości 1+3?

Przesyłam zdjęcie tej terrorystki, oraz tego osobnika niezdefiniowanego.

Pozsrowienia

post-14089-14695714902748_thumb.jpg

Opublikowano

To nie jest samica saulosi. IMHO to samiec Metriaclima lombardoi a to za kamieniem to może być samica tegoż gatunku, na pewno nie saulosi ;). Niestety ten gatunek nie nadaje się do twojego akwa.

Tak na marginesie popraw literówki :).

Opublikowano

przy takiej ilości saulosi, jest szansa na 1/2 dominantów a reszta będzie wogóle nie wybarwiona lub lekko, bo będzie się zwyczajnie ich bała (przerabiałem ten temat bo nie jestem malawistą wg. definicji)

jeśli masz możliwość, polecam udać się do sklepu i zamienić 4/5 sztuk pewnych zdominowanych samcy na inne maluchy (chyba, że ja mam tylko taką możliwość) ale z tego co wiem, powinni pójść w sklepach na to, bo dajesz im wiekszą sztukę, a w zamian masz mniejszą

• Lubię to 1
Opublikowano

Kurcze! Dziękuję Wam bardzo za pomoc, dopiero zaczynam rozeznawać się w temacie pyszczaków i byłem szczerze przekonany że to samica saulosi... bo żółta;-)

Tak czy inaczej czy ktoś byłby chętny przygarnąć te moje lombardy (czy jak to potocznie nazywacie) no i czy ktoś z Was zna zaufane źródło skąd mogę zdobyć saulosi? W grę wchodzi tylko rejon górnego śląska.

pozdrawiam i przepraszam za wsześniejsze literówki, ale pisałem z telefonu.