Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tez OT: do autora watku:

PISZ po polsku !

moze jestem przewrazliwiony, ale ort w co drugim wyrazie to juz katastrofa...

wiem wstalem lewa noga :twisted:

Opublikowano

"stare" przyzwyczajnie informatyczne i krzystanie w duzej mierze z zasobow w obcych jezykach...

Opublikowano

Nawet nie chodzi o polskie znaki , ale ortografia jest fatalna...Od kiedy według pisze się tak: "wedłuk", leprzy... porażka

A wracając do tematu tak jak koledzy mały harem saulosi. A dajcie już spokój temu Matyldowi :lol: hehe

Opublikowano

Nikt pał stawiać nie będzie. Wiadomo internet, nasza szkapa, dzieci neostrady etc. Ja osobiście chciałabym tylko rozumieć co współrozmówca napisał. Nie chodzi o błędy, tylko tak z grubsza o zrozumienie.

Kilka osób na tym forum ma jednak generalnie głęboko w poważaniu [wymienię tylko osobę, która próbowałam zrozumieć i dałam sobie spokój bo ni huhu nic nie rozumiem z bazgraniny- kolo z nickiem ''olewka''] to czy i kto czyta ichnie wypociny. Przecież jak nie pojmą... to ich wina. Oni już skończyli szkoły i pisać dyktand nie będą. Nie chodzi tutaj o ten topik... można to, kolokwialnie mówiąc, zlać ciepłym barszczem, ale są osoby, które wielokrotnie ''gryzmolą'' coś, czego chyba sami nie pojmują za bardzo.

Może ja wypaczona jestem przez ''szefową''. Może, gdy przestaje się zbyt długo z dyrektorem dobrego LO to traci się odpowiednią perspektywę... nie wiem. Nie oczekuje bezbłędności, ale tekstu w miarę zrozumiałego, zamiast bełkotu, na który nie da się nawet za bardzo odpowiedzieć.

Ja prosta dziewoja jestem. Drwa narąbię, w pysk czasami w piwiarni przywalę i od słów brzydkich nie stronię. Rozumiem, że nie każdy jest "profesórem", lub "doktórem", sama często miast iść do szkoły, szłam na piwko, ale zmiłowania. Zmiłowania! Ile w jednym ''zdaniu'' można ''usadzić'' byków ortograficznych? Ja rozumiem kiepski styl, nawet interpunkcje rozumiem. Toć sama mam z tym problem, ale gdy czytam bełkot bez przecinków, kropek i dużych liter, okraszony do tego brakiem logiki i bykami typu ''żułty''... czy My jesteśmy w przedszkolu? W szkole specjalnej? Bo w podstawówce raczej już uczą podstaw naszego, rodzimego języka.

Dlatego Matyld będzie żyw!

...a do zbiornika ja bym przemyślała np. barwniaki.