PawlusW Posted February 5, 2009 #1 Posted February 5, 2009 Co myślicie o red red + lombardzki? I może jako coś do tego jako 3 gatunek? pozdro
sision Posted February 5, 2009 #3 Posted February 5, 2009 Ani jeden, ani drugi nie będzie się dobrze czuć w 120cm.
PawlusW Posted February 5, 2009 Author #4 Posted February 5, 2009 dysponuje takim zbiornikiem i mam samca z red red i samice lombardzką wiec ich nie wyrzucę. Chce zrobic stosunek 1x3 więc mozę nie będzie problemu, a jeżeli bym miał większy zbiornik to jaki gatunek można jeszcze połączyć z tymi?
sision Posted February 5, 2009 #5 Posted February 5, 2009 Widzę, że będzie ciężko Twój argument mnie nie przekonał, moim zdaniem obsada nie do przyjęcia w tym zbiorniku, ale rób jak uważasz. My możemy tylko doradzić. Taka obsada do zbiornika przynajmniej 150cm długiego.
PawlusW Posted February 5, 2009 Author #6 Posted February 5, 2009 to jaką proponujesz obsadę do 240l?
sision Posted February 5, 2009 #7 Posted February 5, 2009 Łagodną, spokojną, max 3 gatunkową, chociaż skłaniałbym się ku dwugatunkowej obsadzie. Możliwości kilka jest, więc dobrze by było, gdybyś coś sam zaproponował, chcociaż kolorystycznie
PawlusW Posted February 5, 2009 Author #8 Posted February 5, 2009 a np. demasoni i jakiś gatunek do tego? czy też za bardzo agresywne. jestem nowy nie znam zabardzo gatunków wypisz jak możesz jakieś ja polukam jak one wyglądają. pozdro
sision Posted February 5, 2009 #9 Posted February 5, 2009 Jeśli dopiero zaczynasz z malawi, to nie polecam Demasonów. Weź Saulosi, które możesz połączyć np z Sprengerae, może być też Maingano, Caeruleus... Oczywiście nie wszystko na raz.
PawlusW Posted February 5, 2009 Author #10 Posted February 5, 2009 saulosi to chodzi o tą tak? http://galeria.klub-malawi.pl/details.p ... ode=search a jeżeli bym wzioł demasoni bo widziałem ze na 100% są w moim sklepie to jaki gatunek do nich można?
Recommended Posts