koteczek555 Opublikowano 3 Lutego 2009 #1 Opublikowano 3 Lutego 2009 Tak się zastanawiam zauważyliście, żeby samica przed wypuszczeniem młodych zachowywała się jakoś inaczej?
sision Opublikowano 3 Lutego 2009 #2 Opublikowano 3 Lutego 2009 No pewnie Jest bardzo nerwowa, pływa po zbiorniku w górę i w dół, potem rundka dookoła i znów pływanie w pionie. Często trzęsie samą głową. Często przytrzymuje młode pyszczkiem, bo te już się pchają na świat. Wyraźnie ma czerwone skrzela, podgardle jest bardzo mocno wypchane.
koteczek555 Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor #3 Opublikowano 3 Lutego 2009 To muszę obserwować, bo moja już koło miesiąca "nosi"
slawek gorol Opublikowano 3 Lutego 2009 #4 Opublikowano 3 Lutego 2009 moja samica maingano wogole nie wyplywala w ton po pokarm, czekala az jedynie cos opadnie. poza tym jak sis pisal czerwone skrzela, ale zeby plywala w gore i w dol to sie nie spotkalem. widac to cecha danego gatunku.
koteczek555 Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor #5 Opublikowano 3 Lutego 2009 Pokarm to od początku inkubacji mi nie wypływa, a mi chodzi o takie zachowania zaraz przed wypuszczeniem młodych. Czy idzie po prosto się kapnąć, że zaraz będą maluszki
slawek gorol Opublikowano 3 Lutego 2009 #6 Opublikowano 3 Lutego 2009 ciaza tra 20 - 30 dni..wiec juz finisz
koteczek555 Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor #7 Opublikowano 3 Lutego 2009 Ciąża a one szukają jakiegoś spokojniejszego miejsca czy tak gdzie popadnie? Może zauważyliście czy częściej w dzień, w nocy czy nie ma na to reguły?
slawek gorol Opublikowano 3 Lutego 2009 #8 Opublikowano 3 Lutego 2009 o jaki gatunek dokladnie chodzi ?
sision Opublikowano 4 Lutego 2009 #10 Opublikowano 4 Lutego 2009 Maingano obecnie nie mam, więc konkretnie nie odpowiem, ale u mnie ok.80% inkubacji kończyło się w nocy. Pewnie specjalnie, żebym nie widział
Rekomendowane odpowiedzi