misiek80 Opublikowano 3 Lutego 2009 #1 Opublikowano 3 Lutego 2009 Powiedzcie czy w akwa 200 l (100 dł x 40 szer x 50 wys) można trzymać inne pyszczaki niż Saulosi i Rdzawe? Z tym, że nie chodzi mi o akwa jednogatunkowe, tylko o dwu (bo trzy to chyba za dużo, prawda?). Czytałem też o łączeniu wyżej wymienionych gatunków np. z yellowkami lub maingano. Ale czy takie akwa nie będzie za małe? W zasadzie jestem zdecydowany na te gatunki, ale pytam z ciekawości i może z racji planów na przyszłość.
mutra Opublikowano 3 Lutego 2009 #2 Opublikowano 3 Lutego 2009 maingano przy zachowaniu pewnych reguł może być, yellow rośnie stanowczo za duży
misiek80 Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor #4 Opublikowano 3 Lutego 2009 W tych 200 l chcę napewno dwa gatunki.
harisimi Opublikowano 3 Lutego 2009 #5 Opublikowano 3 Lutego 2009 Alternatywa zawsze jest. Poza wymienionymi gatunkami wskazałbym: Melanochromis dialeptos 1 na 5-6 + L. sp perlmutt 1 na 4-5; Metriaclima sp. membe deep 1 na 4-5 + Pseudotropheus elongatus neon spot 1-2 na 4-5; L. sp perlmutt 1 na 4-5 + Metriaclima livingstonii 1-2 na 4-5; Pewno jakbym posiedział to jeszcze coś bym wymyślił ale choćby te 3 obsady świadczą że 2 gatunkowo można mieć coś poza saulosi i sprengami
misiek80 Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor #6 Opublikowano 4 Lutego 2009 Dzięki Harisimi... nie miałem pojęcia o takich zestawieniach. Od rana czytam o tych rybkach - są bardzo ciekawe i piękne, i jak najbardziej stanowią alternatywę dla Saulosi i Rdzawych.
Rekomendowane odpowiedzi