Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

musiałbyś zobaczyć gdzie Ci woda stoi, ewentualnie gdzie prądy się znoszą i tam puścić strumień z cyrkulacji.

Jak widzicie zastosowanie jej, jako pomoc dla mechanika 2000L/h w akwa 500L?
problem z silnymi mechanikami polega na tym że wodą którą wypompowują porywa ze sobą wodę z zanieczyszczeniami która powinna płynąć do filtra. Jeżli chodzi o pomoc w czyszczeniu wody to ja bym cyrkulator ustawił w miarę blisko gąbki filtra i na nią nakierował strumień.
Opublikowano

Kupiłem to chińskie cudo (kosztowało 69zeta w trzmielu a nazywa się SUNSUN JVP coś tam :mrgreen: ), od 15 min działa w akwarium. Spostrzeżenia są takie że:

1. Jest stosunkowo głośna, jak na razie zbyt głośna :/

2. Jest całkiem spora, mniej więcej tak duża jak AT-203 bez gąbki

3. zakres regulacji niby szeroki ale nie tak szeroki jak sie spodziewałem

4. Ładnie dmucha, a strumień faktycznie da się skierować w taki sposób jaki nam odpowiada

Opublikowano

Kupiłeś JVP-102 12W ? Czy plastyk jest dobrej jakości jak za tę cenę ?

Zastanawiam się czy kupić taką pompę, albo drugiego Aquaszuta Kaskada 2000 z gęstą gąbką. Co wybrać? Nie wiem na co się zdecydować.

Opublikowano

jvp 101, 6 W.

Wymiata ładnie, ale wali chińszczyzną strasznie. Nawet śmierdzi jak chiński trampek. Z drugiej strony pod względem funkcjonalnym jest ok, zamyka się i otwiera ładnie. Magnes trzyma, regulacja kierunku jest płynna. Gdyby nie to że jest głośna, duża i ma białe śmigiełko (jakby nie można było zrobić czarnego tak jak całą pompe :? ) to nie byłoby się do czego przyczepić. Póki co, to u mnie się sprawdza. Ale chyba lepiej bym zrobił kupując używaną koralię 3 na allegro za 100zł :? U mnie ma zadanie bardzo proste - ma zdmuchiwać gówna do filtra i w tym celu ją kupiłem a szkoda mi było dać 90 zł dodatkowo na lepszy sprzęt. Ogólnie wrażenie jest takie jak cena :wink: Jeżeli komuś nie szkoda 160 na koralie to chyba lepiej zrobi rezygnując z chińczyka.

EDIT: Karol: jeżeli potrzebujesz pompy do cyrkulacji to każda bedzie IMO lepsza od głowicy. Natomiast jeżeli masz gdzie schować tego drugiego Szuta to chyba lepiej kupić i mieć dodatkowy filtr mechaniczny niż tylko sam "przepychacz" wody