setke Opublikowano 23 Stycznia 2009 #1 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Witam!!!Jestem w trakcie zakładania mojego pierwszego małego malawi:)!!!Jako dekoracje wybrałem sobie piaskowiec. Wyżej wymieniony piaskowiec podkradłem bratu:) (został mu po skalniaku z ogrodu).Piaskowiec ten leżał dosyć długo na powietrzu po chmurką i jako, że zaszedł trochę brudem to wymyłem go bardzo dokładnie carcherem. Jednak po włożeniu do akwa i zasypaniu piachem zacząłem się zastanawiać czy przed włożeniem nie powinienem kamyków również wygotować, wyparzyć??Możliwe jest żeby zaległy się na nim jakieś nie porządne bakterie,które w przyszłości mogą mieć zły wpływ na życie w akwa ???proszę o pomoc
szulo Opublikowano 23 Stycznia 2009 #2 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Nie gotuj tych kamieni wystarczy jak zdrowo je polejesz wrzątkiem. Najprosciej do wanny zalej goraca woda i zostaw na 15 minut, to starczy
setke Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor #3 Opublikowano 23 Stycznia 2009 kurde nie chciałem burzyć tego co już utworzyłem z tych kamyczków ale jak mus to mus:/
mutra Opublikowano 23 Stycznia 2009 #4 Opublikowano 23 Stycznia 2009 nie ma musu, ja swoich kamoli nie wyparzałem - wymyłem szczotą i zimną wodą i tyle.
Darjush Opublikowano 23 Stycznia 2009 #5 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ja swoich tez nie parzylem tylko pod goraca woda z kranu szczoteczka wyszorowalem i po sprawie, w akwa nic sie nie dzieje
sision Opublikowano 23 Stycznia 2009 #6 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ja swoje natomiast gotowałem, ale przynajmniej nie miałem problemów z wodą.
bezsenny Opublikowano 24 Stycznia 2009 #7 Opublikowano 24 Stycznia 2009 ja swoich tez nie gotowalem a wyciagalem je z Warty. Splukalem tylko gorącą wodą i wio. Swoja droga ryby w jeziorze raczej nie maja kontroli sanepidoskich, jezeli chodzi o czystosc kamieni
mutra Opublikowano 24 Stycznia 2009 #8 Opublikowano 24 Stycznia 2009 bezsenny: tyle że Ty akurat powinieneś był wyparzyć kamole. Kamień z pola jest tylko brudny - wystarczy go wymyć. Kamień wyciągnięty z wody w której żyją ryby może być powodem zawleczenia do akwarium chorób i pasożytów.
slawek gorol Opublikowano 24 Stycznia 2009 #9 Opublikowano 24 Stycznia 2009 ee tam mutra przesadzasz kulorzesek rules
Rekomendowane odpowiedzi