Jump to content

Recommended Posts

Posted

w akwarium 240l. posiadam 3do2 yellow,11 małych saulosi,1 mphange, 1 moori, oraz trzy nieznane mi aulonocary.

Mam pytanie czy coś jeszcze oddac? Obsadę jaką bym chciał to docelowo saulosi ,plus jakiś inny gatunek . Akwarium opuscily juz red red i red blue plus male 23szt. a także 32 małe glonojady niebieskie Co zostawić? Co dodać

Posted

Piszesz ze chciałbys docelowo dwa gatunki po czym pytasz czy coś oddać...

Zostaw sobie saulosi jak je chcesz i gatunek który nadaje sie do 240l i chcesz go dalej miec. Reszta out

Posted

chodzilo mi przykladowo o yellow czy dokupic samic? i zostawic saulosi i wlasnie teryby

ps.i nie jedz po mnie czlowieku w nastepnym poscie,cisniesz mnie juz w nie pierwszym liscie,a jak sie masz zamiar doczepic to ocen moje tlo ,moze ci brak komina sie nie spodoba !! kazdy jakos zaczynal .mi poczatek nie wyszedl ale sie staram i to najwazniejsze

Posted

Sprecyzuj pytanie to będziesz miał konkretne odpowiedzi.

Co to znaczy ze masz yellow 3 na 2?

IMO jesli podobaja Ci się yellowki i saulosi to właśnie je zostaw. Możesz dokupić ze 4 yellowki ale nie bardzo wiem jakiej płci je masz narazie.

Posted

3 samce i 2 samice, do tego samiec mphanga,1szt.moori i 3 nie znane nikomu aulonocary.zdjecia sa dziale identyfikacja i normalnie czeski film.

red red,red blue oraz ich mlodych juz sie pozbylem, zarowno oddalem mnostwo glonojadow ok 40 i doroslego samca. niewiem gdzie to sie mnozylo, moze mam za duzo kryjowek (zdjecie akwarium) znajduje sie w dziale DIY,z prosba o ocene tla,tylko ze wystroj sie lekko zmienil gdy wyciagalem te male glonojady

ps. sorry ze najechalem na ciebie

Posted

Na twoim miejscu oddałbym morrii i elongatusa, dokupił yellow ( 3do2 faktycznie jest nieczytelne ) jeśli masz ich 5 to dokup z 6 sztuk. Zostawiłbym też aulonocary jeśli są ładne i jeśli jest tam samica. Nie zaszkodzą i znajdą swoje miejsce w akwarium a to piękne ryby. Jeśli nie masz samicy to bez sensu je trzymać nie wiesz nawet jakie samice im dokupić bo nadal nie wiesz co tak na prawdę masz. 3 gatunki to żadna katastrofa a mix z non-mbuna choc jest pewnym wyzwaniem to z yellow i saulosi się sprawdzi.

Starasz się starasz to co miałeś a masz to przejście z gęstej zupy na zupkę mleczną z kluskami ;) jeszcze pozbyj się tych 2 lub 5 ryb dołóż yellow i będzie fajny baniaczek. Nie stresuj sie też i nie wybuchaj tak szybko bo to Forum dyskusyjne a nie pole walki. Jeśli coś ci sie nie podoba w postach Czestera lepiej rozwiążcie to na PW ... lub ubitej ziemi :mrgreen:

Posted

dzieki bardzo,ogolnie umiescilem fote mojego tla w akwa przed segregacja ale gdzies zaginelo, tych aulonocar nie jestem pewny juz wogole jutro dam lepsze foty, pozdrawiam