Jump to content

Recommended Posts

Posted

mam wielka prosbe,chce zredukowac obsade w 240l .plywa w niej :11x malych saulosi kupionych wczoraj u harasimi ( wielkie dzieki) :D 3x samiec red blue ,3xsamica red red ,3do2 yellow,3x aulonocara lwanda (tak mi sie wydaje) w zoologicznym kolega kupil ja jako "electra" czyli pregooka ale one sa ciemne w czarne paski a na grzebiecie i pletwie grzbietowej maja zolta prege w tym jedna jest jakby niebiesko metaliczna nie posiada zadnej zoltej pregi, a ze zdjec w google male lwandy tak wygladaja, 1x elongatus mphanga, 1x moori ,2x sydontis ,2x zbrojnik niebieski plus ok 40 malych ojciec zaginal pewnie znowu ikry pilnuje 13x male yellow . chce zostawic napewno saulosi i co jeszcze ? prosze o szczere odp. moj blad ze mam taka obsade kierowalem sie zdaniem sprzedawcow nie hodowcow. :( dlatego walcze z tym , ajak kazdy chcialbym zostawic wszystkie niestety przy tym litrazu to nie mozliwe.

Posted

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

a choć trochę miejsca na wodę masz w tym akwa??

wywal wszystko poza saulosi - przynajmnije pewne źródło

i dokup inny gatunek z równie dobrego... ewentualnie zostaw te młode yellowy

a tak wogóle to bym ich tam nie wpuszczał przed wyłowieniem wszystkiego, ale ten błąd już popełniłeś.... a teraz spróbuj połowić w tym "obłędzie kolorów i wzorów"

to nie jest jakaś niewiadoma, tylko okrutna masakra i taki powinien być tytuł tego posta :? :roll:

przykro mi, ale chciałeś szczerze a 64 ryby w 240l to... :evil:

Posted

oj makok makok :lol: cos sie tak oburzyl :lol:

a tak na powaznie : zostaw saulosi w wiekszym haremie , lub jako 2 gat. wrzuc tam np. maingano.

slicznie sie prezentuje ta smukla strzala miedzy skalami :mrgreen:

Posted

makok a jak ci powiem ze byly jeszcze 2 samce N.livingstoni oraz 2 do1 M.auratus to wogole oszalejesz z zachwytu tak jak ja :oops: to wszystko plywalo w 126l 80x35x45 .taka obsade mam dzieki wiedzy pewnego akwarysty ktory powiedzial ze moge miec w 126 az 5 gat. teraz wiem o co kaman ,tylko problem z rybami zostal .moze inaczej najpierw zalozylem 126l. studiowalem forum galerie itd.itp. zamiast zaufac doswiadczonym hodowca :twisted: ,zaufalem doswiadczonym sprzedacom,teraz nie chca tych ryb nawet za darmo zawsze chcialem tylko saulosi i do tego yellow :( a ja nie mam kubla do 500l ktore czeka na jakis przyplyw gotowki i miejsca czekam na dalsze komentarze ,oraz przepraszam za nie wiedze i nieuwage .czlowiek uczy sie czle zycie ,szkoda ze kosztem zywych zwierzat

Posted

co do moori kupowalem red blue x5 szt w worku byly 4 plus 1x moori zobaczylem w domu a niestety zywy towar nie podlega zwrotom . jezeli chodzi o elongatusa wycial w ciagu 3 dni 2x gurami czekoladowe 2x gurami diamentowe oraz niewiadoma ilosc gupikow w akwa 80l zostal tam sam wiec kolega postanowil go ... dlatego wyladowal u mnie a nie w wc. pewnie wydaje ci sie ze niewiadomo co gorsza ale jakos daje rade to ogarnac pozdrawiam