Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a może zaletą, bo szyby nie zbiją w razie wypadku
30 kilogramowego głazu raczej nie przerzucą tak żeby walnął w szybę :wink:

Ja to chcailem napisac !:D

Podsumowujac. Sztuczne skalki robione sa z zywicy. Waza niewiele. Moga byc uzywane jako ozdobra/tlo czy Bog wie co jeszcze. Wszystko zalezy od Twojego pomyslu na zbiornik. To cudo nie bedzie reagowalo z woda i prawdopodobnie bedzie oblezone przez ryby - spodoba im sie.

Podoba mi sie Twoje poczuci smaku (chcesz miec tlo podobne do skal - wiec rozumiesz o co chodzi.

Ide dalej. Za pol roku to Twoje tlo i tak zarosnie brazowym, zielonym, moze i brunatnym glonem i nikt nie zorientuje sie jaki mialo kolor wczesniej. To samo tyczy sie sztucznych skal - takze zarosnal.

Podsumowujac: Jakich skal bys nie dal w pewnym momencie i tak beda tego samego koloru(skalki i tlo). Dobrze kombinujesz natomiast zer struktora tychze. Zatem ja do tego tla (mam takie same tylko tym czarnym do przodu) idealnie pasuje serpentynit , ktory swoim wygladem przypomina ten cud(tlo). Tyle ode mnie :)

Opublikowano
a może zaletą, bo szyby nie zbiją w razie wypadku
30 kilogramowego głazu raczej nie przerzucą tak żeby walnął w szybę :wink:

ale tobie moze się wyślizgnąć podczas wyjmowania ;)

Opublikowano

nic się nie wyśliźnie bo nic nie będe wyjmował :mrgreen: W akwarium mam 150kg skał z czego najmniejsza waży 20kg. Przy wkładaniu kilka razy byłem o włos od zawału a jeden to chyba nawet miałem jak w trzyosoby wkładaliśmy największy 50kilogramowy kamyczek. Nic się nie wyśliźnie bo będą tam tak długo aż silikon którym jest klejone akwarium nie sparcieje ze starości :mrgreen: