Zibi Opublikowano 22 Października 2006 #1 Opublikowano 22 Października 2006 Witam Ma rodzinke red-redóww sumie dwie samice i samca to wiem na pewno ale nie wiem co to jest, czy to jest smiec czy samica? http://www.zszczerba.ps.pl/582_8220.JPG , zdiecie troche nie ostre, najlepsze jakie mogłem zrobilem W akwarium ganie wszytskie ryby oprocz samca red-red (jest najwiekszy )
nimbo Opublikowano 22 Października 2006 #2 Opublikowano 22 Października 2006 prosze naciskac tu http://www.zszczerba.ps.pl/582_8220.JPG Zibi niepotrzebnie dal przecinek i link nie dzialal wyglada mi to na samczyka pletwa odbytowa jest dosc dluga i ma duzo atrap jajowych...
Malina007 Opublikowano 22 Października 2006 #3 Opublikowano 22 Października 2006 Moim zdaniem samica.Samiec miałby bardziej szpiczaste płetwy.I atrapy byłyby większe i bardziej wyraziste.
nimbo Opublikowano 22 Października 2006 #4 Opublikowano 22 Października 2006 Samiec miałby bardziej szpiczaste płetwy jezeli jest to zdominowany samiec wcale nie musi miec szpiczastych pletw
Malina007 Opublikowano 23 Października 2006 #5 Opublikowano 23 Października 2006 Mimo wszysto obstawiam na samice.
sabotage Opublikowano 23 Października 2006 #6 Opublikowano 23 Października 2006 Moim skromnym zdaniem, to jest babeczka... Małe atrapki, wzglednie zaokrąglone pletwy.. Babeczka jak "w morde strzelil.." Chyba
nimbo Opublikowano 23 Października 2006 #7 Opublikowano 23 Października 2006 wszystko sie okaze jak dominujacy samiec bedzie szedl do tarla
Zibi Opublikowano 24 Października 2006 Autor #8 Opublikowano 24 Października 2006 Właśnie samiec dominnujący to wręcz rozpłodnik, dwie samice juz noszą ikre oprócz tej jednej homoniewiadomo , jedna z samic już drugi raz przeszła tarło, druga była jeszcze za mała. Ta niezidentyfikowana/y red-red gania wszystkie samice, wczoraj wpuściłem nowa samiczkę to jej spokoju nie dawał, w sumie dominator tez ja od czasu do czasu pogonił. Tak apropo tarła to mi sie jeszcze wytarły 2 samiczki yellowa
Rekomendowane odpowiedzi