Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To są zdjęcia z jego hodowli, czyli to jest inny gatunek tak?? Podobają mi się maleri maleri, beanschi, saulosi. Zastanawiam się nad tym lithobatesem, a Ty masz jeszcze ten gatunek?? :wink:

Opublikowano

Niestety już nie mam lithobatesów:( Ale zdjęcia tych które miałem możesz pooglądać w Albumie.

Co do tej hodowli , to facet kilka razy podawał nazwy potoczne lub wg. starej nomenklatury , dlatego właśnie pokazałem jak ta ryba wygląda.

A Maleri maleri to też piękna ryba :D

Opublikowano

Wysłałem do niego zapytanie o ten gatunek więc może się czegoś dowiem :wink: . Szkoda że ta electra nie da rady, bo najbardziej mi pasuje(kolorystycznie). Czekam jeszcze na inne propozycję, może ktoś wpadnie na jakiś ciekawy gatunek pasujący do aulonocary hueseri, do tego akwarium :D

Opublikowano

Mało jest wątków na tym forum z obsadami non mbuna, więc może Ci co mają te ryby, poradzą jakie gatunki w obsadzie dwugatunkowej można trzymać w takim akwarium, bo zupełnie nie mam pomysłu...

EDIT: Widze, że fajnej dwugatunkowej obsady non mbuna do tego akwarium nie da rady wybrać... W takim razie jaki 3 gatunek mbuny dołożyć do Maylandi Estherae red red i Labeotropheus Trewavasae chilumba? Najlepiej coś co jest zupełnie inne kolorystycznie od moich 2 gatunków :wink:

Opublikowano

No i postanowione, jeśli będe zmieniał obsadę z mbuny na non mbune to w moim akwarium będzie pływać jednogatunkowo, Aulonocara Lwanda lub Aulonocara Ngara, właśnie dogaduje szczegóły :wink:

Opublikowano

Lwanda jest piękna , ale trzeba trafić , na dobre osobniki:)

Ja bym na Twoim miejscu pomyślał o maleri maleri w układzie 5+9:)

Opublikowano

A jak myślicie czy w takim akwarium do haremu Aulonocary Lwandy mógłbym dołożyć harem Lethrinopsa(marginatusa lub sp red cap) lub S.Fryeri? Proszę o odpowiedź, bo jak tak to musiałbym już zamawiać ryby :wink: