Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Leć do sklepu po folię (koło 2 zł kosztuje) i pokombinuj na swoim baniaczku. Choćby ktoś dał Ci fotki to i tak w każdym akwa inaczej to będzie wyglądać :wink:

Wiem na żywo to co innego, ale muszę czekać do soboty na kupno, narazie wszystko wyzamykane :)

Co polecacie z 18W z niebieską poświatą na tył?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Szanowną społeczność. Jest to moje pierwsze wejście do dyskusji, dlatego też nie bardzo wiem jak się zachować. Jeśli zrobię coś źle to przepraszam. Chciałem skorzystać z tego wątku i zapytać po pierwsze czy takie zabiegi o których mowa powyżej mają jakiś cel wynikający z naturalnego środowiska jeziora, czy raczej chodzi o tricki. Po drugie interesuje mnie cel zastosowania dedykowanej do słonego zbiornika lampy Aqua Medic reef white. Czy ja planując doświetlenie zbiornika 120x30/40x50 (panorama) rurami SUN-glo i POWER-glo zrobię to dobrze, czy dostarczę za dużo światła. Zbiornik będzie jasny wyłożony wapieniem i piaskowcem + biały piasek kwarcowy. Proszę o radę.

Opublikowano

witaj nowy kolego. jak juz pewnie czytales/badz nie/ mocne oswietlenie w polaczeniu z piaskiem kwarcowym i wapieniami moze ci ploszyc ryby.

a po co folia ? aby zaciemnic baniak, poniewaz gusta sa rozne. ja wole np. ciemne baniaki a ktos lubi taki, ze moglby holendra zalozyc w malawi :mrgreen:

prosze poczytaj viewtopic.php?f=55&t=4181 . wlozylismy w to z chlopakami wiele pracy, wiec warto przeczytac.

pozdro :wink:

Opublikowano

Dziękuję. Miałem wcześniej ogólne, teraz jednak po powszechnym pomorze postanowiłem popróbować się z malawi, stąd być może moje naiwne pytanie, które obawiam się, że nie będzie ostatnie. Na razie biorę sią za czytanie.