olewka Opublikowano 1 Grudnia 2008 #1 Opublikowano 1 Grudnia 2008 słuchajcie mam problem z glonami i nawet niewiem jakie to są, obrastaja mi bardzo szybko tło i szyby są ciemni brązowe i bardzo łatwo je usunąć bo wystarczy tylko dłonia przetrzeć szybe i już ale bardzo szybko wracają . Z tego co wyczytałem to wynika ze to sinice ale wolę was spytac bo wielu z was ma większe doświadczenie
mars Opublikowano 1 Grudnia 2008 #2 Opublikowano 1 Grudnia 2008 sorry ale z takiego opisu to niewiele wynika, poczytaj ten Topic - tu są foty sinic i innych glonów viewtopic.php?f=20&t=3138&st=0&sk=t&sd=a może coś zidentyfikujesz
MateuszT Opublikowano 1 Grudnia 2008 #3 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Mi wynika tyle, że obstawiam okrzemki . Poczytaj o nich, bo to bardzo częste zjawisko. Wystarczyło szukajki użyć...
olewka Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor #4 Opublikowano 1 Grudnia 2008 dzięki panowie za odpowiedż , tak jak kolega poradził wszedłem na CO TO ZA GLONY? - IDENTYFIKACJA poczytałem i chyba tak to chyba są okrzemki ale poczekam na wasza identyfikacje bo nie chce popełnić błędu
olewka Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor #6 Opublikowano 1 Grudnia 2008 dzięki a mam je zostawić czy zwalczać ? napewno chciał bym je jakoś spowolnić w rozmarzaniu bo po tyg. szyba jest cała zarośnieta
docia Opublikowano 1 Grudnia 2008 #7 Opublikowano 1 Grudnia 2008 zaciemnij akwa na dwa dni , w senie niewlanczaj oswietlania a jak słonce pada na akwa to je zasłon powinnny same ustopic mi sie przerodziły w zielony glon
olewka Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor #8 Opublikowano 1 Grudnia 2008 eee to i mi zielono bedzie ( mam nadzieje) dzięki zaraz z rana tak zrobie
yaro Opublikowano 2 Grudnia 2008 #9 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Docia - jak zaciemni to spowolni wzrost, ale i nawet tych zielonych. Po włączeniu znów mu zaczna pojawiać się okrzemki - po prostu ten okres trzeba przeczekać.
olewka Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor #10 Opublikowano 2 Grudnia 2008 a same spowolnią te okrzemki swój wzrost?
Rekomendowane odpowiedzi