Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

... macie poczucie humoru :lol: , ale w wielu przypadkach jest tak jak piszecie, tylko przypominam że to akwarium będzie prawie 1000L mieszać... :wink: Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja osobiście podzielam zdanie karolda.

Miałem kiedyś powódź i obudziłem się jak usłyszałem kap kap kap. HEHEHE

Wydaje mi się ze taniej by wyszło pospawać stelaż z odpowiednich profili i poprzykręcać tył boki a na przodku drzwiczki.

Wystarczą podstawy mechaniki technicznej albo luknąć jak wyglądają mosty. :mrgreen:

Pozdrawiam :mrgreen:

Opublikowano

szulo wyluzuj chociaz moja opinia pocztkowa byla bardzo odmienna od terazniejszej to jestem jak najbardziej na TAK

jezeli tobie pasuje taka konstrukcja to niczego nieprzerabiaj , a ze opinie chłopaków z forum sa odmienne to juz ich sprawa

zebys wiedzial co ja słyszalem gdy mi akwa pekło 500l przy wnoszeniu , poszukaj watku to sie przekonasz , ze tutaj ludzie dmuchaja na na lód bo za ciepły :P

Opublikowano

Z szafką jak i z każdą inną sprawą...

Można przeciez garażowym sposobem przerobić auto? Na przykład wywalić katalizator dospawając w jego miejscu rurę... wywalić sonde lambda i wrzucić stała wartość do kompa... I kupe osób tak robi i to działa.. tylko pytanie czy ja bym chciał coś takiego u siebie?

Jasnę, że można komputer w kartonie złożyć. Teoretycznie przecież nic sie nie dzieje... Kupe takich chodzi.. sam w akademiku miałem kompa w szafce zmontowanego... Tylko co innego sobie w akademiku fantazje ułańską uruchamiać a co innego stawiać za kilka tysięcy złotych tonę wody plus kamienie na czymś takim. Patrząc na to ile teraz materiału poszło jestem w stanie oszacować, że już przekroczyłeś kilkadziesiąt procent ceny mojej szafki... A jak powalczysz z kamuflowaniem niedociągnięć by to jako tako wyglądało to kwota jeszcze się podbije...

Jest tyle ciekawszych sposobów.. a Ty uparcie idziesz w drewniane listewki. Jasne przy 3 blatach pewnie to i utrzyma ze 2 tony tylko czy nie jest to troche przerost formy nad treścią? Od środka wygląda fatalnie.. z zewnątrz dużo pracy przed Tobą..

Makok: nie tragizuj.. Twoja przy tej to dzieło sztuki... a jakbyś dodał front doory to wogóle full wypas.. z pewną nutą dekadencji ;D

P.S: jako ze z samochodami czy kompami to daleko inny temat.. dla przykładu.. można mieć oświetlenie na powieszonej na kablu oprawie z boku zawinięty dławik i co nie będzie działało? Pewnie.. ale ja wolę ładną obudowę albo kulturalnie przymocowany odbłyśnik i do niego świetlówkę... hmm.. chyba już wiesz o co mi chodzi...

Opublikowano

Z własnego doświadczenia, moja wyobraźnia jest chyba za duża i w swoim wypdku zdecydowałem się na podstawę stalową profil zamknięty 80x80. Akwa 300x98x65h

Może trochę na wyrost ale śpię do dziś jak dzidziuś.

Wychodzę z założenia że każdy ma swoją wizję, i najlepiej jak wprowadza ją z życie, jeśli z małymi modyfikacjami pod wpływem podpowiedzi na jakimś forum to tylko lepiej.

Mam za sobą restart akwa. Jeśli miałby być połączony z restartem podstawy no to bym się nie pozbierał.

Zdecydowanie życzę autorowi aby wprowadzał w życie swoje przemyślenia, ale ja bym się bał takiego rozwiązania. ( ach ta wyobraźnia )

Ale co ja się znam, z drewnem mam doświadczenie tylko w kominku, a właśnie jest sezon :D

Opublikowano

Wystarczą podstawy mechaniki technicznej :mrgreen:

mechanika tu nie ma nic do rzeczy. wystarczy zdrowy rozsadek i wyobraznia :D

poza tym te nieprzespane noce, strach wyjscia do pracy przez pierwszy miesiaca... imo sie nie oplaca... co stal to stal :mrgreen: