Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sorry za OT ale nie mogę: ciekaw jestem ile ta szyba do tego akwa kosztowała... mi kopara tak opadła, że cały czas się potykam o język. Kurde toż to panorama racła... oj sory RAFICKA! ;)))

Wymiata, zrywa łeb i sika do szyi ;))) nie wiem co jeszcze napisać o tym akwa z linku (nie o stelażu :P )

PS.

Jak któryś wyjmie te 35 baniek to 5 dla mnie prosze za zwrócenie uwagi na możliwy sposób ich wydatkowania ;)

Opublikowano

Tak jak pisałem wcześniej umieszczam kilka fotek jak to wszystko po obiciu tyłu szafki i boków oraz dodatkowe wzmocnienia do środkaDSC_0167.JPG[/attachment:1veybp8c]DSC_0165.JPG[/attachment:1veybp8c]DSC_0005.JPG[/attachment:1veybp8c]DSC_0007.JPG[/attachment:1veybp8c]DSC_0169.JPG[/attachment:1veybp8c]

post-7000-14695711691471_thumb.jpg

post-7000-14695711692024_thumb.jpg

post-7000-14695711692553_thumb.jpg

post-7000-14695711693127_thumb.jpg

post-7000-14695711693679_thumb.jpg

Opublikowano
nie zagruba ta ściana tyknia bedzie?

No tak ... jak to na forum .... najpier że się zawali że nie utrzyma itd a teraz, że za mocne że za grube :wink::lol:

Opublikowano

zajebioza mozna bylo tak odrazu , przynajmniej bys niemusial tych listewek sklejac :P

teraz scianka tylna, spelnia role podpory na calej długosci , do tego ten gruby blat :P 3x 1.8 mm czym ty go okleisz hie hie , moze juz masz pomysł ale moge ci poradzic dwie rzeczy

takiego szerokiego pcv to nie ma

przeszlifuj kanty poszpachluj i pomaluj jaks farba akrylowa , albo zdejmij film z blatu kuchennego , odetnij po długosci paski 6 cm i zdejmij laminat , przyklej na jakis klej ala moment-budapren

Imho nie wiem na co skreciles te plecy i pozsotale wzmocnienia , ale z tego co da sie zobaczyc to chyba na zwykłe wkrety krzyzakowae prawda ? Proponuje cos w stylu konfirmat , trzyma ze hoho a te srubeczki cienkie to zwygła wkretarka potrafi ukrecic

pozdrawiam , czekamy na efekty z akwa na szafce

Opublikowano

Dla mnie to konstrukcyjna masakra. Drażni mnie jak problem rozwiązuje się w taki sposób. Szafkę trzeba zaprojektować, poradzić się projektu, wykonać i ewentualnie wypić piwo. Tu jest przykład chińskiej konstrukcji jak nie postępować w domu. Skoro szafka wygląda jak wygląda to mam nadzieję że w akwa będzie ładniej. Ja osobiście bym się wstydził pokazywać taką konstrukcję znajomym. To co jest bym przeznaczył na opał i zaprojektował i zbudował coś z jajem.

Przekazuję od siebie dobre słowo i przestrogę w konstruowaniu szafek, .."fundament to podstawa"...

Nie ma się co spierać czy wytrzyma czy się rozejdzie itd. Trzeba powiedzieć sobie jasno że to "najgorsza konstrukcja szafki 2008 rok".