Jump to content

Co do 200 l ?

Iza

Recommended Posts

Nie jestem pewna,czy dobrze zrobiłam że znowu nowy temat,ale nie chcę mieszać,bo teraz o mbunie tylko :wink:

Czyli zostaje przy mbunie,tylko co?Saulosi odpada,bo je miałam przed restartem,a chcę coś innego.

Która z tych propozycji byłaby ok,a która nie(akwa 200 l standard)

1.johani+socolofi

2.Jednogat.demasoni-mogą być w 100 cm.dł czy nie,bo już sama nie wiem,jedni piszą że mają,inni,że za małe będzie(baaardzo mi się podobają) :mrgreen:

3.mbamba jednogat,lub można je z czymś połączyć???

4.maingano+yellow -gdzieś w galerii widziałam,ale czy one żywieniowo pasują?i czy pasują w ogóle do 200 l?

No sama już nie wiem,w przypadku jednogt.chciałabym żeby samice wyglądały w miarę,tj.żeby nie były jakieś szare,ew.jakieś dwa ciekawe gatunki,lubię yellow,ale w połączeniu z "czymś".

1 - może być

2 - może być

3 - nie znam :/

4- może być i spokojnie idzie połączyć zywieniowo bo maingano to wszystkozerna ryba

z tego wszystkiego polecił bym Ci właśnie Yelowki - skoro je tak lubisz z maingano.

ja bym zaryzykowal z demasonami. to sliczna, ruchliwa ryba, nawet niedawno ktorys z kolegow dal linka na allegro ze to " najspokojniejsza" rybka :lol:

a tak na powaznie fascynuja mnie te rybska i w 100 sadze ze dalyby rade, napewno w moim kolejnym baniaku znajda miejsce :wink:

oczywiscie mialem na mysli jednogatunkowe demasonarium w takim nieduzym akwa.

Nawet z jednym gatunkiem może być ciężko. To są takie małe skubańce o dość specyficznym charakterku. Mimo, że małe rozmiarami, to wielkie temperamentem. 100cm może być mało.

Tak,wiem o tym że jeśli demasony to tylko jeden gatunek.Ale wybiorę jednak 2 gat.ta opcja którą podałam,yellow+maingano.Tylko pojęcia nie mam jak rozróżnić płeć u maingano i w ogóle jakiej wielkości haremy dać?

Może być yellow 1+3 i maingano 1+5 ?