yaro Opublikowano 28 Listopada 2008 #11 Opublikowano 28 Listopada 2008 rozumiem że lombardoi jest drapieżnikiem (nie wiedzialem). co kolega proponuje zrobić :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: Nie jest drapieżnikiem tylko bardzo agresywną, żywiołową rybą - która w 160 l będzie się męczyć. Co proponuję zrobić? Wybrać nową obsadę zgodnie z zasadami jakich staramy się trzymać dla dobra ryb. Cytuj
fotograf123 Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor #12 Opublikowano 28 Listopada 2008 Co proponuję zrobić? Wybrać nową obsadę zgodnie z zasadami jakich staramy się trzymać dla dobra ryb. ok to napisz proszę co może być razem z lombardoi i co może być razem z caeruleusami. Cytuj
yaro Opublikowano 28 Listopada 2008 #13 Opublikowano 28 Listopada 2008 Czyżbyś nie rozumiał? Lombardoi w tym akwarium się nie nadaje - chyba ze zmienisz na większe akwarium to pogadamy o lombardoi. Mi osobiście yelowki w 160l też słabo pasują, ale to moje zdanie, i z dwojga złego został bym przy yelowkach i poszukał jakiegoś spokojnego gatunku np. melanochromis maingano Cytuj
fotograf123 Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor #14 Opublikowano 28 Listopada 2008 Czyżbyś nie rozumiał? Lombardoi w tym akwarium się nie nadaje - chyba ze zmienisz na większe akwarium to pogadamy o lombardoi. OK. Mi osobiście yelowki w 160l też słabo pasują, ale to moje zdanie, i z dwojga złego został bym przy yelowkach i poszukał jakiegoś spokojnego gatunku np. melanochromis maingano jest to jakiś pomysł. a ile szt. kolega uwarza moge mieć w tym akwa.... :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: A tak spytam może ktoś ma ochote na pare lombardoi.... :?: :?: :?: :?: :?: :?: Cytuj
yaro Opublikowano 28 Listopada 2008 #15 Opublikowano 28 Listopada 2008 ustal najpierw obsadę Jeżeli chcesz yelowki i maingano to spokojnie zostaw yelowki i kup z 7-8 maingano. Potem wszystko powinno się jakoś ułożyć z obsadą i będziesz wiedział co i jak zostawić. Polecam forum bo znajdziesz w nim sporo informacji Cytuj
fotograf123 Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor #16 Opublikowano 28 Listopada 2008 ustal najpierw obsadę Jeżeli chcesz yelowki i maingano to spokojnie zostaw yelowki i kup z 7-8 maingano. Potem wszystko powinno się jakoś ułożyć z obsadą i będziesz wiedział co i jak zostawić. Polecam forum bo znajdziesz w nim sporo informacji ok... dzieki..... Cytuj
fotograf123 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor #17 Opublikowano 7 Grudnia 2008 już ustaliłem Labidochromis caeruleus (narazie ) poradzcie czy maingano moge do tego dokooptować ?. Lombardów już sie pozbyłem Cytuj
yaro Opublikowano 8 Grudnia 2008 #18 Opublikowano 8 Grudnia 2008 możesz, tu już nie ma takich przeciwskazań jak z lombardami Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi