Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku dni w plywa u mnie ok. 1,5-2 letni samiec P. saulosi... przez ostatnie 4 miesiące trzymany był w paskudnych warunkach( akwa ogolne, inne ryby, zero ryb swojego gatunku, zła dieta woda pH ok. 7) ...kiedy widzialem go pół roku temu zanim trafił do tego "ogólniaka" był naprawde piękny, w pełni wybarwiony itp itd... teraz zastanawiam sie co zrobić żeby powrócił do dawnej formy ponieważ obecnie wygląda co zrozumiałe dość nieciekawie: zsamiczał, ma pożółknięte wszystkie płetwy, pasy poprzeczne wygaszone...prawie w ogole niebieskiego koloru... wygląda jak młodzież przed wybarwianiem. Pływa obecnie z 6 samicami swojego gat. odrobinę młodszymi w akwa 80/35/40. Karmie Malawi-Tropicala i Spirulina-Super-Forte-36%... Warunki wody prawidłowe...pH 7.5-8.0... Czy ktos wie ile czasu moze mu zając rehabilitacja, czym ją stymulowac itp itd... z góry dzieki za info.

Opublikowano

Mam nadzieje ze nie karmisz dwoma pokarmami. Musisz jak najbardziej uroizmaicić diete, również pokarmy wybarwiające.

Jeśli reszta ryb jest młodsza i mniejsza duża szansa, że przejmie dominacje po aklimatyzacji i odzyska dawną forme i barwy

Opublikowano
Karmie Malawi-Tropicala i Spirulina-Super-Forte-36%... Warunki wody prawidłowe...pH 7.5-8.0...

jak juz czester napisal za malo pokarmow. a co do ph- 7,5-8 to dosc duzy rozrzut ? czyzbys mial bufor maly ze tak skacze?zmierz KH i podaj reszte parametrow. to ze plywa z 6 samicami to nie znaczy ze musi byc szczesliwy..chociaz....fajnie ma :lol:

Opublikowano

kH nie mierze...tzn. nie mierzyłem ale chyba zaczne... no2-0 no3-ok.30 ...(testy jbl) ...no i faktycznie za malo pokarmow... mysle zeby kupic jakis jeden wyzszej jakosci podkreslający kolor niebieski(jeszcze nie wiem jaki konkretnie) + mrozonki + warzywka...